Duhovnost

OSUDA

MEDITACIJA Moli Duha Svetoga da ti pomogne da se oslobodiš osjećaja kojima samu sebe osuđuješ Isus te ljubi ljubavlju u kojoj nema ni trunke osude

MEDITACIJA Moli Duha Svetoga da ti pomogne da se oslobodiš osjećaja kojima samu sebe osuđuješ

Foto: Pixabay

 

Uvjeravam te, nema nikakve osude za one koji pripadaju meni. Vjeruješ da si oslobođena od grijeha po mojoj smrti na križu, ali ipak te ponekad muči strah od osude. Znam da čezneš za potpunom slobodom koju sam ti omogućio svojom žrtvom, a do nje možeš doći jedino uz pomoć Duha Svetoga.

Ljubim te ljubavlju u kojoj nema ni trunke osude

Moli Duha Svetoga da ti pomogne da se oslobodiš osjećaja kojima samu sebe osuđuješ. Jačaj svijest da se takvi osjećaji ne temelje na stvarnosti. Zatim me pogledaj očima vjere. Sunčaj se na mome osmijehu dok te gledam. Što više jačaš svoju usredotočenost na moju prisutnost, to ćeš više osjećati koliko te prihvaćam s ljubavlju. Ljubim te ljubavlju u kojoj nema ni trunke osude.

Istina evanđelja

Protiv toga nametnutog osjećaja krivnje i osude također se možeš boriti razmatranjem istina evanđelja. Đavao je otac laži i stručnjak je za prijevaru. Njegovim paklenim lažima suprotstavi se biblijskim istinama.

Osjećaji koji te osuđuju samo crpe tvoju snagu, a moj Duh daje život

Na koncu, sjeti se da je Duh Sveti životvorac. Osjećaji koji te osuđuju samo crpe tvoju snagu, a moj Duh daje život. Život u izobilju.

ISUS JE ŽIV

Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu! Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti.
Rim 8,1-2

Nek’ mi danju Gospod naklonost udijeli, a noću pjesmom ću hvalit’ Boga života svog.
Ps 42,9

Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži.
Iv 8,44

Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.
Iv 10,10

Iz knjige  Sarah Young „Isus je živ“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po akcijskoj cijeni do 31. siječnja za 60 umjesto 120 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh