Duhovnost

ŽELIM DA ŽIVIŠ

MEDITACIJA Ispovjedi se i ozdravi Grijeh rađa povrijeđenost a iz nje se rađaju: ponos, mržnja, neopraštanje, srdžba, osuđivanje…

Foto: Unsplash, Mocno Fotografia

 

Kad si se zadnji put ozbiljno ispovjedio?

Dokle god si u palom tijelu i u nepravednom svijetu, podložan si grijehu. Koliko god se trudio, uvijek iznova padaš u grijeh. Što mi bliže dolaziš, to više primjećuješ kako grijeh prlja tvoje dostojanstvo, čini te slabim i bolesnim, udaljuje te od mene.

Grijeh zarobljava u najrazličitije ovisnosti, koje razaraju život

Grijesima ranjavaš sebe i druge. Rane koje dolaze od grijeha su: ogorčenost, razočaranje, samosažaljenje, tuga; osjećaji krivnje, osjećaji manje vrijednosti, odbačenosti i neželjenosti; nemir, strah, tjeskoba… Grijeh rađa povrijeđenost a iz nje se rađaju: ponos, mržnja, neopraštanje, srdžba, osuđivanje… Grijeh zarobljava u najrazličitije ovisnosti, koje razaraju život. Iz grijeha nastaju teške bolesti, duševne i tjelesne, često i neizlječive. Grijeh doslovno ubija.

Mogu ti oprostiti grijeh kojeg nisi svjestan ili si ga nenamjerno zaboravio, no ne mogu ti oprostiti onaj grijeh koji si sâm opravdao.

Sakrament ispovijedi je sakrament izmirenja ali i izlječenja duše, duha a onda posredno i tijela. Dođi, priznaj svoj grijeh, pokaj se, zatraži i primi oproštenje. I, moli za one koje si svojim grijehom ranio.

Hoćeš li?

Knjiga je namijenjena ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji.

Svrha molitvenika-knjige nije samo tražiti nešto od Boga, već je svrha, daleko više, pripremiti srce da mogne primiti ono što nam Bog može i tako često želi dati, a mi iz najrazličitijih razloga ne možemo primiti.

Akcija! Knjigu, do 18. 12. možete nabaviti po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh