Duhovnost

STRAH

MEDITACIJA Idem pred tobom i probijam ti puteve Pouzdajući se u mene, privlačiš me k sebi. Ako i osjetiš strah, ne osuđuj samu sebe i ne predbacuj si što te obuzme ta ljudska emocija. Priznaj da se tako osjećaš i obnovi svoje pouzdanje u mene, bilo naglas bilo šapatom

Foto: Pixabay

 

Idem pred tobom i probijam ti puteve. Nikada te neću ostaviti ni zaboraviti. Budući da je to sigurna istina, nemaš razloga bojati se ni očajavati. Ipak, znam da se osjećaji teško podlažu logici i zato se nemoj iznenaditi kada se tvoje emocije pobune protiv tvoje volje.

„Kada me strah spopadne, u te ću se uzdati.“

David je bio snažan ratnik kao i nadareni pjesnik te je svoje strahove i strepnje znao izraziti pišući psalme. No njegovo je pouzdanje u mene bilo iskreno i duboko. Njegov život, koji se očituje u svemu onom što je pisao, pokazuje nam da strah ne treba pregaziti pouzdanje. Zato je David mogao reći: „Kada me strah spopadne, u te ću se uzdati.“

Ako i osjetiš strah, ne osuđuj samu sebe i ne predbacuj si što te obuzme ta ljudska emocija. Priznaj da se tako osjećaš i obnovi svoje pouzdanje u mene, bilo naglas bilo šapatom

Pouzdanje je odraz kvalitete odnosa. Pouzdajući se u mene, privlačiš me k sebi. Ako i osjetiš strah, ne osuđuj samu sebe i ne predbacuj si što te obuzme ta ljudska emocija. Priznaj da se tako osjećaš i obnovi svoje pouzdanje u mene, bilo naglas bilo šapatom. Ta obnova pouzdanja štitit će te od laži da osjećaj straha znači da mi ne vjeruješ. Štoviše, po njemu svjesno tražiš moj zaklon gdje ćeš naći utjehu i nadu. Svjetlo moje prisutnosti obasjava sve dimenzije ljubavi koju gajim prema tebi. Nemoguće je umom dosegnuti njenu dužinu i širinu, visinu i dubinu. Ljubav je to koja nadilazi svaki razum.

ISUS JE ŽIV

Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći!
Pnz 31,8

Srce mi je ustreptalo i strah me samrtni spopade.
Ps 55,5

Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati.
Ps 56,3

(Molim da) mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te spoznati nadspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve Punine Božje.
Ef 3,18-19

Nikada se ne moraš bojati jer ja ću uvijek biti s tobom,
baš kao što sam bio s Jakovom.
Ja te uvijek čuvam.
Kad god se uplašiš, sjeti se da sam uz tebe
i da brinem o tebi.

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh