Duhovnost

DUHOVNI POTICAJ

Meditacija fra Zvjezdana Linića: Gospodine, tvoja je ljubav najstabilniji oslonac moga života Blagoslovljen ti dan!

Gospodine, tvoja je ljubav najstabilniji oslonac moga života

Foto: Shutterstock

 

Gospodine, stvorio si nas na svoju sliku. Zato smo otvoreni ljubavi.

U sebi osjećamo neizrecivu potrebu da budemo ljubljeni i da kroz ljubav primamo potvrdu života, da se osjećamo zaštićenima i da pronalazimo smisao. Stvoreni na tvoju sliku, Gospodine, otvoreni smo daru ljubavi i sposobni svoju ljubav darovati bližnjima. I to nas redovito usrećuje jer vidimo plodove vlastite ljubavi u sreći svojih bližnjih.

Tvoja ljubav ide do kraja, sve do smrti na križu. Teško je slijediti te na tom putu. Zapinjemo na preprekama što ih postavlja naša sebičnost

Danas nas pozivaš da te u ljubavi sve više nasljedujemo; da jedni druge ljubimo, kao što si ti nas ljubio jedinstvenom i radikalnom ljubavlju koja ne poznaje granice. Tvoja ljubav ide do kraja, sve do smrti na križu. Teško je slijediti te na tom putu. Zapinjemo na preprekama što ih postavlja naša sebičnost. Bojimo se izgubiti, jer ne vjerujemo tvojoj logici da se tek darivajući najviše dobiva.

Isuse, hvala ti za tvoju ljubav. Prihvaćam ju. Trebam ju. Ne mogu više zamisliti svoj život bez Tvoje ljubavi. Ona je najstabilniji oslonac moga života. Hvala ti za tvoje prijateljstvo koje nudiš bezuvjetno, bez jamstva da ćemo ti znati uzvratiti na isti način. Hvala ti što si nas uvukao u zajedništvo, što si nam u potpunosti darovao svu Očevu ljubav. Prihvaćam je i danas na osobit način. Prihvaćam ponuđenu ruku, otvoreno srce. Jedinstvena je istina da bez tebe ne možemo učiniti ništa, da bez tebe ne možemo živjeti potpunim, istinskim životom.

Gospodine moj…

Gospodine moj, Isuse, ostani i ti u mojoj ljubavi. Odabirem te za prijatelja, opredjeljujem se za tebe. Želim da i tvoja radost u meni bude potpuna, da se osjetiš prihvaćenim i sretanim. Hvala ti što mi na taj način dopuštaš da razveselim tvoje srce koje je tako neizrecivo i dokraja ljubilo. Ti si za mene dao svoj život. I ja tebi predajem svoj život. Želim u tebi i za tebe živjeti i umrijeti. Želim s tobom živjeti vječno.

Autor: fra Zvjezdan Linić

Izvor: Duhovnost.net

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh