Duhovnost

KAKO ČUTI BOŽJI GLAS

MEDITACIJA Dijete moje, zašto toliko čekaš da mi dođeš? „Odmori se u meni. Imaj povjerenja u mene. Vjeruj mi. Daj da te zagrlim kada plačeš. Znaj da moje srce kuca s tvojim.“ (Bog)

MEDITACIJA Dijete moje, zašto toliko čekaš da mi dođeš?

Foto: Shutterstock

 

Dijete moje, zašto toliko čekaš da mi dođeš? Vidio sam tvoju bol, čuo tvoje jecaje, a ipak mi ne dolaziš. Kada ćeš naučiti najprije mene potražiti da ti budem izvor utjehe i potvrde?

Vidim tvoju usamljenost, osjećam tvoju odbačenost, vidim da strahuješ da će te drugi opet odbaciti… ALI JA JESAM… ja nisam poput drugih. Dok ne naučiš da nikada neću otići, dok ne naučiš da te nikada neću zaboraviti, i mene ćeš se bojati. Moraš naučiti vjerovati mi. To znači iskoračiti, iskušati me, provjeri me kada ti osjećaji govore suprotno. Kada je moj Sin odgovorio napasniku: „Ne iskušavaj Boga svojega“, to nije bilo kušanje o kojemu je On (Isus) govorio. Ono što od tebe tražim je da ojačaš svoju vjeru, da je izgradiš.

Voli se. Pokazat ću ti kako da se voliš. To će ti pomoći da voliš i druge, ali sada želim da se raduješ u mojoj radosti nad tobom, da uživaš u mojemu uživanju u tebi i da pjevaš pjesmu ljubavi koju za tebe imam

Uvijek sam s tobom. U tebi sam. Prestani o meni razmišljati kao da smo odvojeni… tada se osjećaš odbačeno. Ali ako se sjetiš da smo jedno, kao što su Otac i Sin jedno, tada ćeš znati da si u meni sigurno prihvaćena, pravedna i potvrđena. Ja ne mogu samoga sebe odbaciti. Odmori se u meni. Imaj povjerenja u mene. Vjeruj mi. Daj da te zagrlim kada plačeš. Znaj da moje srce kuca s tvojim.

Kada padneš, sjeti se da sam ja ranjen zbog tvojih grijeha, da nosim masnice tvojih nepravdi, da je kazna cijeloga svijeta pala na mene. Pokaj se i nastavi dalje. Tvoje dugo žaljenje zbog stvari za koje sam već platio nije ni od kakve koristi. Uzaludan je osjećaj krivnje zbog stvari koje nisi savršeno obavila. Sjeti se, „metaxi“*. Još nisi u nebu. Od tebe ne očekujem savršenstvo. Važno mi je tvoje srce. Volim te, dijete moje… Dođi i voli sa mnom.

Voli se. Pokazat ću ti kako da se voliš. To će ti pomoći da voliš i druge, ali sada želim da se raduješ u mojoj radosti nad tobom, da uživaš u mojemu uživanju u tebi i da pjevaš pjesmu ljubavi koju za tebe imam.

 

*„Metaxi“ je riječ kojom se Augustin koristio, a znači da živimo između Edena i Neba. Ne možemo i ne smijemo očekivati savršenstvo s ove strane Neba. Život je neuredan.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Akcija! Knjigu po sniženoj cijeni od 40 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje, do 18.12.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh