Duhovnost

BRAT IVAN RALJUŠIĆ

MEDITACIJA Boli Te moje nepovjerenje da me prihvaćaš takvoga kakav jesam Ne bole Te moji padovi niti moja lutanja. Boli Te moja sumnja u Tvoju brigu za mene, u Tvoju Ljubav prema meni onda kad sam sam sebi najgori

Foto: Unsplash,  Artem Kovalev

 

Ti sve izvodiš na dobro. Unatoč mojim mnogim promašajima, Ti si i dalje uz mene. Nikad ne odustaješ, niti se umaraš. Moje najveće pogreške izvodiš na dobro. Usmjeravaš me i potičeš prema dobru iako znaš da sam mnogo puta lijen za to isto dobro. Ne živcira Te moja tvrdoglavost niti to što toliko toga činim po svome. Strpljiv si jer znaš da sam ograničen u svojim sposobnostima. Raduje Te svaka moja suradnja s Tobom. Zbog toga si me i stvorio, kako bih bio u prijateljskom odnosu prema Tebi.

Susret s Tobom nikad nije isti i nikad se ne svodi na podmirivanje računa po pitanju dobrih dijela ili grijeha. Ne brojiš niti prigovaraš. Vjeruješ u mene čak i onda kad moj život svjedoči sasvim suprotno

Ne želiš me gušiti s pravilima i zakonima, niti se prema meni odnositi kao prema biću drugoga reda. Postao si čovjek kako bi slovo zakona oživio i sveo na Ljubav. Ti si moj zakon, Ti si moje pravilo, živi Bog koji je hodao ovom zemljom! Susret s Tobom nikad nije isti i nikad se ne svodi na podmirivanje računa po pitanju dobrih dijela ili grijeha. Ne brojiš niti prigovaraš. Vjeruješ u mene čak i onda kad moj život svjedoči sasvim suprotno.

Ne bole Te moji padovi niti moja lutanja. Boli Te moja sumnja u Tvoju brigu za mene, u Tvoju Ljubav prema meni onda kad sam sam sebi najgori

Tvoja vjera u mene podiže me iz najvećega blata i ne dopušta mi pad u samosažaljenje. Koliko god puta pao, Ti me uvijek dočekuješ s osmijehom na licu. Kad se gadim samome sebi, Tvoj me osmijeh vraća u život. Ne bole Te moji padovi niti moja lutanja. Boli Te moja sumnja u Tvoju brigu za mene, u Tvoju Ljubav prema meni onda kad sam sam sebi najgori. Boli Te moje nepovjerenje da me prihvaćaš takvoga kakav jesam. Boli Te to što smatram da stalno moram biti dobar u Tvojoj prisutnosti.

Tvoje je ime Ljubav. Nisi došao radi moje pravednosti i dobrote, već radi moje slabosti i grešnosti, kako bi je primio na sebe, a mene, svoje ljubljeno dijete, oslobodio iz tamnice zloga i poveo putem slobode, putem moje konačne i vječne sreće.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh