Svjedočanstva

ROPSTVO MATERIJALNIM STVARIMA

MARINO RESTREPO Gospodin mi je pokazao moj prvi korak udaljavanja od Njega; imao sam 3 godine… Vidio sam sebe u dobi od tri godine u svojoj kući, okružen roditeljima, braćom i djedom. Djed mi je davao na poklon prekrasnu igračku...

MARINO RESTREPO: Gospodin mi je pokazao moj prvi korak udaljavanja od Njega; imao sam 3 godine...

Foto: Unsplash,  Sigmund 

 

Dok sam stajao u Božanskoj prisutnosti, Isus mi je najprije počeo dugo govoriti o tome kako sam se počeo udaljavati od Njega i kako me svijet mogao zavesti i progutati. Pokazao mi je određeni trenutak kada sam bio dijete. Vidio sam sebe u dobi od tri godine u svojoj kući, okružen roditeljima, braćom i djedom. Djed mi je davao na poklon prekrasnu igračku, vatrogasni kamion, dar raskošno zamotan, toliko lijepo da oduševi svako malo dijete.

Morao sam pričekati do kraja kao neke vrste ceremonije prije nego sam mogao primiti svoj dar, a to mi se činilo kao vječnost i zadalo mi je velike muke. U srcu davatelja i odraslih koji bi svjedočili procesu darivanja, vidio sam njihov nesvjesni osjećaj važnosti i ponosa u darivanju tako posebnoga poklona.

Uvođenje u ropstvo materijalnim stvarima

Do trenutka kad sam primio poklon, on je od igračke postao moje prvo vlasništvo – predmet koji bi mi izazvao suze ako bih ga morao podijeliti s drugima, ili potrebu za cjenkanjem i razmjenom za drugi atraktivan predmet. Teško je razumjeti težinu takve razmjene koja se može dogoditi između odrasle osobe i djeteta. Gospodin mi je rekao da je ovo bio moj prvi korak udaljavanja od Njega i moje uvođenje u ropstvo materijalnim stvarima.

Ulomak iz knjige „Pobijediti u bitki za svoju dušu. Isusova učenja prema Marinu Restrepu: sv. Pavlu našeg vremena”, autorice Christine Watkins.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh