Duhovnost

BITKA ZA DUŠU

MARINO RESTREPO Gospodin mi je govorio o krštenju Nakon krštenja svaka duša ima neograničeni duhovni potencijal

MARINO RESTREPO Gospodin mi je govorio o krštenju

Foto: Pixabay

 

Gospodin mi je također govorio o sakramentu krštenja. Objasnio je da duša započinje svoje „računovodstvo” u trenutku začeća. Kad Bog stvori ljudsko biće, izračunavanje započinje i dodaje se ukupnom zbroju duhovne ekonomije njegove ili njezine biološke obitelji. To se naziva međugeneracijsko nasljeđivanje.

Ako nečija biološka majka nije u Božjoj milosti i naslijedila je međugeneracijski dug od svojih predaka – drugim riječima, ako je pod teretom istočnoga grijeha – njezino će dijete imati težak životni put, suočavajući se s nedaćama na svakom koraku

Osoba može primiti milijun blagoslova kao posljedicu dobrih djela njezinih predaka. Osoba također može primiti prokletstva koja su za određeni broj naraštaja. Ako nečija biološka majka nije u Božjoj milosti i naslijedila je međugeneracijski dug od svojih predaka – drugim riječima, ako je pod teretom istočnoga grijeha – njezino će dijete imati težak životni put, suočavajući se s nedaćama na svakom koraku.

Grijeh na koji će dijete naići sukobit će se s njegovim očekivanjima dobrote koja postoje zbog naslijeđenoga stanja milosti njegove duše prije nego je napustilo majčinu utrobu i stupilo na teritorij grijeha.

Krštenjem je stvorenje oslobođeno svih međugeneracijskih dugova i ekonomija duše ulazi u područje milosti

Krštenjem je stvorenje oslobođeno svih međugeneracijskih dugova i ekonomija duše ulazi u područje milosti, gdje Božje Milosrđe otvara potpuno novi „račun”. Nakon krštenja svaka duša ima neograničeni duhovni potencijal. Duša je poput škrinje napunjena blagom dragulja dobrote, koji će, ako budu zaštićeni, dovesti do duhovnog obogaćivanja i sklada s materijalnim svijetom. Duša čija duhovna ekonomija više nije vezana za međugeneracijski dug i navezanosti, pomazano je biće blagoslovljeno Duhom Svetim.

…ako smo kršteni i potom počinimo smrtni grijeh, sloboda koju smo dobili po krštenju je izgubljena, a ponovno primamo nevolje naših predaka

Gospodin mi je pokazao koliko je mnogo grijeha koji utječu na naš život od najranijih godina, zapravo posljedica djela naših predaka. Također je rekao da ako smo kršteni i potom počinimo smrtni grijeh, sloboda koju smo dobili po krštenju je izgubljena, a ponovno primamo nevolje naših predaka. Naša duhovna ekonomija visi o koncu.

Iz knjige „Pobjediti u bitki za svoju dušu” autorice Christine Watkins, u izdanju izdavačke kuće Kyrios. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh