Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Marijo, dotakni danas silno srca naše djece! Posvećujem ih tebi, da ih svojim majčinskim dodirom iscijeliš, obratiš, ispuniš…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Marijo, danas tvome Bezgrešnom Srcu na poseban način posvećujem sebe, svoj brak, svoga supružnika, našu djecu. Marijo, neizmjerno ti hvala što ti se možemo uvijek utjecati! Neizmjerno ti hvala za sve blagoslove koje smo primili od tebe, tvoga Sina i dragog Oca, koji nas je stvorio i spojio da budemo obitelj.

Želim ti danas, Marijo, donijeti sve ono što u svome braku ne razumijem, sve ono u čemu sam slab/slaba, sva područja za koja smatram da u njima ne mogu biti podrška svome braku, u kojima se osjećam slabo, u kojima sam, po svojoj procjeni, zakazao/zakazala, u kojima sam previše povrijeđen/povrijeđena. Donosim ti, Marijo, i svaki trenutak u kojem sam smatrao/smatrala da imam pravo reagirati krivo, loše, jer to zaslužujem; donosim ti svoje „slijepo“ srce u takvim pogledima. Donosim ti svoju neustrajnost znajući, Majko, da me ti ne osuđuješ. Znam i da me tvoj Sin ne optužuje, već da me raširenih ruku čeka kako bi me oslobodio od laži, od slabosti, od neopraštanja, od rana i grijeha koje sam počinio/počinila u svome braku i obitelji, i od grijeha kojima su drugi ranili mene.

Na poseban način donosim ti i predajem sebe kao roditelja, sve svoje dobre odluke i djela, ali i sve promašaje…

Molim te, Marijo, da ti svojim majčinskim blagoslovom i dodirom nadoknadiš i iscijeliš, mome suprugu / mojoj supruzi, djeci sve posljedice takvih mojih djela, misli i propusta. Na poseban način donosim ti i predajem sebe kao roditelja, sve svoje dobre odluke i djela, ali i sve promašaje, krive reakcije. Predajem ti sve trenutke kad nisam provodio dovoljno vremena s djecom, kad nisam s njima dovoljno suosjećao, iskazivao im nježnost, razumijevanje, upućivao ih prema tebi, prema tvome Sinu, prema Ocu. Dotakni danas silno srca naše djece. Posvećujem ih, Marijo, tebi da ih svojim majčinskim dodirom iscijeliš, obratiš, ispuniš mirom i stvoriš u njima čežnju za tobom i Vječnim Životom. Daj da budu svjetlo ovoga svijeta, daj da u najtežim trenucima, trenucima kušnje, padova i slabosti tvoja prisutnost bude uz njih.  Pomozi im da svojim djelima slave Gospodina, da nikad ne posustanu, da se ne obeshrabre ili padnu u malodušnost i da ih ti, Marijo, jednog dana dočekaš na vratima Raja.

Predajem ti njihovu budućnost, njihove brakove i roditeljstvo, sadašnje ili buduće, njihove poslove…

Iscijeli njihova srca, emocije i stavove od svih krivih pogleda na brak i obitelj koje smo u njima stvorili ja i suprug/supruga svojim krivim postupcima. Oslobodi ih i vodi. Predajem ti njihovu budućnost, njihove brakove i roditeljstvo, sadašnje ili buduće, njihove poslove; njihov odnos, pouzdanje, vjeru i ufanje u tebe. Budi s njima, Marijo, čuvaj ih i zagovaraj! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Posveti sebe, svoju obitelj, brak, djecu, budući naraštaj Mariji. Često se ufamo sami u sebe, često smatramo kako ćemo uspjeti riješiti određene stvari sami i često su nam namjere dobre i pravedne, ali bez duhovne snage s Neba to zasigurno nećemo uspjeti. Pritom je najbitnije imati na umu ovo: Bog to nije tako niti zamislio; On nam želi svaki dan pomagati i štititi nas, zato nam daje sebe, a napose svoje anđele da nas prate i zagovaraju, daje nam i svoju Majku.

Izvrši posvetu svaki dan (svojim, osobnim riječima ili pronađi na internetu neku već postojeću), ne zaboravi na to, stavi si podsjetnik, ustraj. Tako silno iskazuješ poštovanje prema Bogu, ali i prema svojoj obitelji. Želiš li?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh