Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE TEČAJA RAZMATRANJA KRUNICE

Marijinu prisutnost do sada nikada nisam osjetila tako snažno i tako ‘živo’ Zaista primamo mnoga vaša svjedočanstva s naših Tečajeva i Škole molitve... Divno je gledati kako Gospodin odgovara na molitve onih koji Ga žele upoznati. Vanja nam svjedoči kako nakon Tečaja krunice vidi kako molitva treba i može izgledati

Foto: Unsplash,  Omar Ram

 

Tečaj molitve krunice pokazao mi je jedan novi uvid kako molitva treba i može izgledati, i koliki su plodovi takve molitve. Otvorio mi je kako moliti i razmatrati otajstva.

Uvijek mi je bilo teško uzeti Bibliju u ruke. Kada bih to i učinila, sve pročitano je bilo kao da čitam nešto što je mom razumu nedostižno, nerazumljivo, teško… Tako je svaki pokušaj razmatranja bivao neuspješan, razočaravajući, s velikim upitnikom nad glavom, misleći da sam nesposobna shvatiti to što tamo piše.

Nisam odgajana u vjeri, moji roditelji nisu vjernici, niti su njihovi roditelji bili. Moji temelji su bili nikakvi, moja lutanja i traženja Boga su završila na krivim mjestima.

Krunicu sam počela moliti na poticaj jednog svećenika. Naime, nakon velike životne ispovijedi nastavila sam ići kod tog svećenika na redovne ispovijedi, a kada sam mu rekla što mi se počelo događati, savjetovao me da uzmem krunicu i molim: „Tako će jačati tvoja vjera, i zaštitit će te od svega što ti se događa”, rekao mi je.

Novi smjer

Nisam znala kako se moli, pa sam kupila knjižicu sa slikama otajstava i molitvama, i krenula, uz pomoć YouTubea, moliti svakodnevno krunicu. Prilikom molitve gledala bih slike i izgovarala molitve. Kasnije, kada sam ju naučila napamet, slike sam sama vizualizirala u glavi dok bih molila, npr. navečer s djecom.

Povremeno bih mogla osjetiti Božju prisutnost, ali to ne bi bilo snažno, i bilo bi kratko.

Kada je izgovorio SADA, i kad je nastala tišina, mene je preplavio osjećaj mira, spokoja

Na Tečaju, moleći prvi put s razumijevanjem kako moliti, to iskustvo koje me preplavilo teško je opisati riječima. Kada je voditelj krenuo polako izgovarati Zdravo Marijo, kroz mene je počelo nešto teći, strujati, vrlo snažno… Srce mi je kucalo vrlo brzo. Zatim, kada je izgovorio SADA, i kad je nastala tišina, mene je preplavio osjećaj mira, spokoja. Javila se neka lakoća u meni.

Na, recimo sredini molitve, nešto snažno pritisnulo me u grlu i kao da me nešto steže u srcu, ramena su mi postala teška i odjednom sam ih spustila od te težine. Nakon tog teškog osjećaja opet sam osjetila mir s početka, suze su samo išle. Marijinu prisutnost do sada nikada nisam osjetila tako snažno i tako „živo“.

Duša moja žeđa za Gospodinom

Kada sam zadnji put bila na susretu zajednice Dobri pastir, osjetila sam tu silinu u slavljenju, Božju prisutnost i vrijeme kao da mi je stalo, sati su mi proletjeli.

Vidim da duša moja žeđa za Gospodinom. Taj sam psalam čak dobila na razmatranje u duhovnim vježbama koje su išle online u vrijeme došašća. Osjećam veliku potrebu i želju upoznati Boga, sve više i više. usprkos nedostatku vremena, ipak sam krenula… A odmah nakon Tečaja, otišla sam do knjižare i kupila Katekizam i onu knjižicu „U Tvojoj prisutnosti”.

>>>Krunica mi je bila monotona molitva i teško mi je bilo moliti ju, sve dok na tečaju nisam naučila kako moliti srcem… 

Za portal Book.hr svjedočila polaznica Tečaja razmatranja krunice, Vanja (puni podaci poznati redakciji)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh