Aktualnosti

PRIKUPLJANJE DONACIJA

NA VEČERI MARIJINIH OBROKA Zahvaljujući velikodušnim donacijama uspjeli smo nahraniti 106 djece! Prošlog četvrtka, 1. prosinca 2022., sakupljena su sredstva za prehranu 106 djece. Bogu hvala što će sada biti sita!

Foto: Saša Četković; Marijini obroci

Vidjeli smo zanimljive snimke volonterki Marijinih obroka koje su posjetile Benin i svih pet školskih kuhinja u kojima svakodnevno, zahvaljujući velikodušnim donacijama hrvatskih podupiratelja, 3458 djece prima tople obroke

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade 1. prosinca 2022. godine, Marijini su obroci ugostili više od 100 svojih podupiratelja i volontera.

Program za posjetitelje otvorila je voditeljica Ivana Debeljak i podsjetila kako je nastao pokret Marijinih obroka. Nakon uvodnog govora događaj su glazbeno popratili sopranistica i operna pjevačica Antonella Malis i mlada pjevačka zvijezda Marko Kutlić, koji su svojim glazbenim talentima uljepšali Večer.

Iz „Marijinih obroka“ zahvaljuju svima koji su odlučili uljepšati ovu Večer svojim dolaskom

Članica Upravnog odbora, gospođa Renata Planinić, izrazila je zahvalnost svim volonterima koji djeluju za Marijine obroke te proglasila volontersku obitelj godine: obitelj Blažanović – proširena Maleš.

MARIJINI OBROCI ESPLANADE, foto cetkovic

Ovom prilikom mogle su se vidjeti zanimljive snimke volonterki Marijinih obroka koje su posjetile Benin i svih pet školskih kuhinja u kojima svakodnevno, zahvaljujući velikodušnim donacijama hrvatskih podupiratelja, 3458 djece prima tople obroke.

Marijini obroci obećali su najmanje 93 % svake donacije usmjeriti izravno u humanitarne aktivnosti i ponosni su da to obećanje održavaju svake godine

U kratkom video uratku prisutni su pogledali financijsko izvješće koje su pripremili volonteri, a u kojem se uz sve ostale zanimljivosti isticao podatak da su Marijini obroci Hrvatska u 2022. godini imali svega 6,2 % ukupnih troškova. Broj kuhinja koji je otvoren zahvaljujući hrvatskim podupirateljima ove godine je čak pet što čini ukupnu brojku do 26 hrvatskih kuhinja u najsiromašnijim zemljama svijeta. Prisjetimo se da su Marijini obroci obećali najmanje 93 % svake donacije usmjeriti izravno u humanitarne aktivnosti i ponosni su da to obećanje održavaju svake godine.

MARIJINI OBROCI ESPLANADE, foto cetkovic

Na kraju Večeri svi su dobili priliku sudjelovati u aukciji doniranih slika poznatih umjetnika te na taj način pridonijeti prikupljanju donacija. Večer Marijinih obroka bila je uistinu uspješna. Prikupljene su donacije koje će osigurati topao obrok za čak 106 djece u školskoj kuhinji “Zagreb, Croatia” koja je otvorena zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

U tijeku je i adventska kampanja Marijinih obroka. Ovoga adventa ne propustite božićnu kupovinu u Marijinim obrocima gdje za donaciju možete dobiti hoodice, zimske kape, podloške za jelo, kalendare, božićne čestitke, knjige našeg osnivača te ostale raznovrsne darove

Iz „Marijinih obroka“ zahvaljuju svima koji su odlučili uljepšati ovu Večer svojim dolaskom. Hvala sponzorima: hotelu Esplanade i OPG-u Philippe Kovačević te gospodinu Saši Četkoviću koji je fotografijama ovjekovječio ovaj događaj.

U tijeku je i adventska kampanja Marijinih obroka. Ovoga adventa ne propustite božićnu kupovinu u Marijinim obrocima gdje za donaciju možete dobiti hoodice, zimske kape, podloške za jelo, kalendare, božićne čestitke, knjige našeg osnivača te ostale raznovrsne darove. Najbolji dio ove humanitarne božićne kupovine je što ćete time usrećiti ne samo vaše najmilije nego i one kojima nitko nema što darovati.

MARIJINI OBROCI ESPLANADE, foto cetkovic

Marijini obroci vas pozivaju u svoje infocentre u Ilicu 29 (Zagreb) te u ulicu Petra Krešimira IV. br. 2. (Slavonski Brod) gdje svaki petak i subotu od 19 do 21 sat možete navratiti i kušati kašu, sok od aronije, kolačiće, pogledati kratke filmove, fotografirati se pored bora za uspomenu i doživjeti mnogo slatkih iznenađenja.

Volonteri Marijinih obroka sve vas željno iščekuju.

Za sve dodatne informacije javite se na [email protected] ili na broj telefona 01 5509 250.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Više o Marijinim obrocima možete saznati na https://www.marysmeals.hr/.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh