Marijini obroci

Jednostavno rješenje za glad u svijetu

Marijini obroci – plod Međugorja ukorijenjen u molitvi "Tijekom tih nekoliko dana u Međugorju doživio sam osjećaj duboke radosti kakav dotad nisam osjetio", svjedoči osnivač Marijinih obroka, Magnus MacFarlane-Barrow. "Osjećao sam se ushićeno. Gospa nam je došla reći da Bog postoji. Vjerovao sam joj svim svojim bićem. Odlučio sam se odazvati Gospinu pozivu u svom životu najbolje što mogu."

Dječica i osnivač Marijinih obroka, Magnus MacFarlane-Barrow. Foto: Marijini obroci

Mnogo je načina kako odgovoriti na Gospin poziv u Međugorju, a Marijini obroci jedan su od cvjetajućih primjer zamaha koji može nastati kada molitva i djelovanje rade ruku pod ruku.

 Marijini obroci organizacija je koja je plod Međugorja i koja trenutno hrani više od dva milijuna djece svakog školskog dana. Djeci u najsiromašnijim zajednicama svijeta nudi ne samo prehranu hranjivim obrokom već i priliku za obrazovanje i nadu u svjetliju budućnost.

Magnus MacFarlane-Barrow imao je samo petnaest godina kada je prvi put posjetio Međugorje 1983., sa svojim bratom i sestrom – zapravo, njegova braća i sestre bili su po godinama slični vidiocima. Bilo je to iskustvo koje mu je promijenilo život

Početak Gospinih ukazanja u Međugorju ujedno je i početak dubljeg hoda u srce Crkve te je probudio i veću ljubav prema Bogu i bližnjemu. Četrdeset i dvije godine kasnije, mnogi koji su ovamo došli, bili su duboko dirnuti i promijenjeni kroz osobne susrete na ovom mjestu hodočašća. Jedno takvo duhovno buđenje dovelo je do osnivanja međunarodnog pokreta Marijini obroci, nazvanog po našoj Blaženoj Djevici Mariji. Ova dobrotvorna organizacija trenutno osigurava obroke za više od 2,4 milijuna djece u njihovim mjestima obrazovanja, u područjima svijeta gdje glad i siromaštvo često stoje kao prepreka učenju i stjecanju znanja.

Osnivač i izvršni direktor Magnus MacFarlane-Barrow imao je samo petnaest godina kada je prvi put posjetio Međugorje 1983., sa svojim bratom i sestrom – zapravo, njegova braća i sestre bili su po godinama slični vidiocima. Bilo je to iskustvo koje mu je promijenilo život, a ovako je Magnus razmišljao godinama kasnije:

Tijekom tih nekoliko dana u Međugorju doživio sam osjećaj duboke radosti kakav dotad nisam osjetio. Osjećao sam se ushićeno. Gospa nam je došla reći da Bog postoji. Vjerovao sam joj svim svojim bićem. Odlučio sam se odazvati Gospinu pozivu u svom životu najbolje što mogu.

Iz knjige „Baraka koja je nahranila 2 milijuna djece“ Magnusa MacFarlane-Barrowa

Godine koje su uslijedile, nadahnute molitvom i vjerom, urodile su plodovima organizirane humanitarne pomoći tijekom rata u Bosni i Hercegovini, te su predstavljale odgovor na pomoć gladnima i potrebitima u Malaviju, iz čega se razvio globalni program školske prehrane.

Godine koje su uslijedile, nadahnute molitvom i vjerom, urodile su plodovima organizirane humanitarne pomoći tijekom rata u Bosni i Hercegovini, te su predstavljale odgovor na pomoć gladnima i potrebitima u Malaviju, iz čega se razvio globalni program školske prehrane.

Mnogo je načina kako odgovoriti na Gospin poziv u Međugorju, a Marijini obroci jedan su od cvjetajućih primjer zamaha koji može nastati kada molitva i djelovanje rade ruku pod ruku.

Prisutnost dobrotvorne organizacije u Međugorju nije usmjerena na prikupljanje sredstava, već na poziv da svi odgovorimo na Gospin poziv

Marijini obroci su stalno prisutni u Međugorju – Centar za posjetitelje u Ulici pape Ivana Pavla II. nazvan „plavi kontejner“ – pruža informacije o radu dobrotvorne udruge, uz toplu dobrodošlicu i mjesto za susrete s prijateljima. Prisutnost dobrotvorne organizacije ovdje nije usmjerena na prikupljanje sredstava, već na poziv da svi odgovorimo na Gospin poziv.

Međugorje je i dalje mjesto od velike važnosti za pokret Marijinih obroka – i mjesto gdje Gospa nastavlja pozivati ljude na djelovanje

Međugorje je i dalje mjesto od velike važnosti za pokret Marijinih obroka – i mjesto gdje Gospa nastavlja pozivati ljude na djelovanje. Postalo je rodno mjesto mnogih predanih nacionalnih skupina, koje su nastale kada su hodočasnici dobili poticaj da šire spoznaju o Marijinim obrocima u svojim zemljama. Također je postalo mjesto gdje se svi članovi okupe poradi hodočašća i konferencija koje se tiču djelovanja ove dobrotvorne organizacije.

Marijini obroci zahvaljuju na potpori međugorskom župnom uredu, župniku, ali i nadbiskupu Cavalliju, Papinu izaslaniku za Međugorje. Na 42. obljetnicu ukazanja u Međugorju, zahvaljujemo Bogu za mnoge blagoslove koje nam je udijelio u djelovanju Marijinih obroka i nastavljamo moliti da ovdje prisutne milosti svake godine budu očitovane u mnogim prekrasnim izražajima koji će biti na djelu iz godine u godinu.

>> FOTO Na utrkama Marijinih obroka Hrvatske u dva dana osigurani obroci – za 227 gladne djece tijekom cijele školske godine <<

Za programe prehrane možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X .

Hvala svima na sudjelovanju i što ste dio priče o Marijinim obrocima!

Za sve dodatne informacije možete im se javiti na [email protected] ili na 01 5509 250.

Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr te na Facebook i Instagram stranici.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh