Aktualnosti

APEL

MARIJINI OBROCI Doprinesi i ti – za radost, nadu i sigurnost ove djece Hvala vam na podršci i što pomažete da dođemo do još više djece koja čekaju Marijine obroke!

Foto: Marijini obroci

Unatoč nepredvidivim vremenima, u Marijinim obrocima odlučni su u namjeri da dopru do sljedećeg djeteta koje čeka svoj obrok. Od travnja 2022. nahranili su 149 241 novo dijete u svome programu školske prehrane. Ova nova lica povećavaju ukupan broj djece na 2.429.182 koja primaju Marijine obroke svakoga školskoga dana!

Hvala svima koji tome doprinosite. Gospodin neka vam bude nagrada.

U nastavku pročitajte njihov apel u cijelosti.

U Marijini obrocima priča se nastavlja – broj djece kojoj sada osiguravamo obroke je 2.429.182

Svijet se u posljednjih nekoliko godina suočio s golemim izazovima. Mnoge se zemlje još uvijek oporavljaju od pandemije Covid-19 koja je preokrenula živote i sredstva za dostojan život ljudima. Sada globalna kriza gladi nanosi patnju milijunima ljudi, a nestašice hrane zajedno s povećanjem cijena pogoršavaju postojeće pritiske i teškoće s kojima se suočavaju zajednice kojima služimo. Ova teška situacija povećala je potrebu za našim programom školske prehrane više nego ikada. Obrok koji se poslužuje u školi djeci daje pristup pouzdanom izvoru prehrane – prečesto jedinoj hrani koju će jesti taj dan – i potiče ih da ostanu u školi.

Više od 2,4 milijuna djece sada prima naše obroke svakoga školskoga dana.

 Unatoč nepredvidivim vremenima odlučni smo u namjeri da dopremo do sljedećeg djeteta koje čeka svoj obrok. Dok ispunjavamo obećanje onima kojima već služimo, od travnja 2022. nahranili smo 149 241 novo dijete u našem programu školske prehrane. Ova nova lica povećavaju ukupan broj djece na 2.429.182 koja primaju Marijine obroke svakoga školskoga dana.

Madagaskar, Zimbabve, Indija, Haiti i Južni Sudan samo su neke od zemalja u kojima se naš program proširio donoseći radost još većem broju djece nego prije koja su očajnički trebala pouzdan školski obrok.

Sada trebamo vašu podršku više nego ikada jer sa svakom zdjelicom ili šalicom koja se poslužuje djetetu na mjestu učenja javlja se obnovljeni tračak nade. Hvala Vam što pomažete pružiti nadu, ne samo djeci nego i obiteljima i zajednicama

Krajem prošle godine u kenijskoj regiji Turkani, u kojoj su se naši obroci prije posluživali samo u Centrima za rani razvoj i obrazovanje djece, osnovnoškolska djeca primila su svoje prve Marijine obroke.

Marijini obroci Hrvatska su od 2009. godine dio globalnog pokreta Mary´s Meals, a u 2022. godini osigurali smo tople obroke za više od 70 000 gladne djece. Zahvaljujući hrvatskim podupirateljima i volonterima ukupan broj školskih kuhinja se povećao na 26 od čega je čak 5 otvoreno u 2022. godini.

Sada trebamo vašu podršku više nego ikada

 Rastući troškovi života, globalna inflacija, cijene goriva, gnojiva i žitarica značajno su porasle, a kao rezultat toga porasli su i troškovi isporuke našeg programa. Kako bi se uskladila s ovim povećanjem, cijena prehrane djeteta tijekom cijele školske godine s Marijinim obrocima od sada će biti 22 €.

Ostajemo predani, kao i uvijek, održavanju obećanja djeci kojoj služimo i gledamo naprijed s obnovljenom nadom da – zajedno – možemo nastaviti doći do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka Marijine obroke

Kao dobrotvorna organizacija s niskim troškovima predani smo dobrom upravljanju sredstvima koja su nam povjerena kako bismo donijeli nadu najsiromašnijoj djeci svijeta. Naši obroci moraju biti hranjivi i pouzdani, dajući djeci mir i sigurnost znajući da će jesti u školi. Ovo je prvo povećanje naših troškova od početka 2020. i u vremenu otkako smo prebrodili pandemiju Covid-19 i dodali stotine tisuća djece u naš program.

Sada trebamo vašu podršku više nego ikada jer sa svakom zdjelicom ili šalicom koja se poslužuje djetetu na mjestu učenja javlja se obnovljeni tračak nade. Hvala Vam što pomažete pružiti nadu, ne samo djeci nego i obiteljima i zajednicama.

Ulazimo u novo poglavlje u priči o Marijinim obrocima, a broj djece koja primaju dnevni obrok nastavlja rasti donoseći radost, nadu i sigurnost mladim učenicima i obiteljima diljem svijeta.

Ostajemo predani, kao i uvijek, održavanju obećanja djeci kojoj služimo i gledamo naprijed s obnovljenom nadom da – zajedno – možemo nastaviti doći do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka Marijine obroke.

Za sve dodatne informacije javite nam se na [email protected] ili na broj telefona 01 5509 250.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr te na Facebook i Instagram stranici.

O Marijinim obrocima

  • Marijini obroci su jednostavna ideja koja funkcionira. Dobrotvorna organizacija osigurava gladnoj djeci jedan dnevni obrok u mjestu za obrazovanje u područjima gdje glad i siromaštvo često stoje na putu školovanja.
  • Marijini obroci hrane djecu u 20 zemalja: Malavi, Liberija, Zambija, Zimbabve, Haiti, Kenija, Indija, Južni Sudan, Uganda, Etiopija, Benin, Libanon, Sirija, Jemen, Mijanmar, Tajland, Ekvador, Madagaskar, Rumunjska i Niger.
  • Marijini obroci trenutno hrane preko 2 milijuna djece svakog školskog dana.
  • Prosječna globalna cijena prehrane djeteta Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine iznosi samo 132 kn.
  • Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93 % donacija izravno na svoje dobrotvorne aktivnosti. To je moguće samo zato što veliki dio dobrotvornog rada obavlja vojska od nekoliko desetaka tisuća predanih volontera.
  • Marijinim obrocima upravljaju lokalne zajednice u svojim programskim zemljama. Gdje god je to moguće, obroci se pripremaju uz pomoć hrane koja se uzgaja lokalno. Time se podupiru obitelji i jača lokalno gospodarstvo.
  • Marijini obroci nastali su 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow, tijekom razdoblja gladi posjetio Malavi, i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, on je odgovorio jednostavno: „Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.“
  • Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorene 24 školske kuhinje koje se nalaze u Liberiji, Malaviju, Beninu, Zambiji i Ekvadoru. U 2021. godini Marijini obroci Hrvatske nahranili su više od 60 000 gladne djece u školi.
  • Posjetite www.marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.

Podaci za uplatu donacija:

IBAN: HR7923600001102102666

SWIFT: ZABAHR2X

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh