Najave

"ZAGREB MARIJI"

Marijanske procesije za život u 15 hrvatskih gradova! Procesija kojom počinje jesenska kampanja za prestanak pobačaja.

Foto: Hrvatska za život


I ove godine uoči jesenske kampanje inicijative “40 dana za život” održat će se marijanske procesije za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja od 23. rujna do 1. studenog 2020.

Uz pokroviteljstvo brojnih medija, udruga “Hrvatska za Život” i inicijativa “40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju “Zagreb Mariji” na Kamenita vratima, 22. rujna 2020. godine, u 17.30 sati. Noseći kip Majke Božje i pjevajući krunicu, proći će se ulicama centra grada.

Procesije će se održati i u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Točne datume i vremena procesija moguće je pratiti na mrežnoj stranici udruge.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu na Nacionalnom susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine, dok je ove godine 30. kolovoza, u Vinkovcima Inicijativa i Udruga posvećena Presvetom Srcu Isusovu po rukama pomoćnog biskupa đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivana Ćurića.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh