Duhovnost

ŠTITE NAS I VODE U ŽIVOT

Manje poznate činjenice o anđelima čuvarima Ova duhovna bića su stvarna, nisu samo priča za malu djecu!

Kad te anđeo čuvar iznenadi

Svaki čovjek ima svog anđela čuvara. On nije samo prijateljska osoba koja nas nadgleda, već stvarno duhovno biće koje nas tiho vodi i štiti.


Sam Isus otkrio je ovu istinu: „Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima” (Matej 18,10).

Međutim, skloni smo o anđelima čuvarima razmišljati kao o utješnoj priči za djecu koja se boje mraka. Vrlo malo vjernika zaista, u svom srcu vjeruje u njih.

Ono što ne shvaćamo jest da su naši anđeli čuvari tu uz nas, spremni pomoći i da stalno kucaju na vrata čekajući da ih pozovemo u pomoć.

Pa tko su ta nebeska bića?

Donosimo činjenice o anđelima čuvarima koje nisu dovoljno poznate:

Anđeli čuvari su tu da nam pomažu

Katekizam opisuje anđela čuvara kao „pastira” koji nas treba zaštititi i voditi u vječni život. Njihov glavni cilj je da nam pomognu da dođemo u nebo i potiču nas da im se molimo svakodnevno, tražeći njihovu pomoć u svakoj potrebi.

Njihova imena

Anđeli čuvari imaju imena, koja im je dao Bog. Praksu dodjeljivanja imena svetim anđelima treba prekinuti, osim u slučajevima Gabrijela, Rafaela i Mihaela čija se imena nalaze u Svetom pismu.

Kad umremo, nećemo postati anđeli čuvari

Da, kad umremo, nećemo postati anđeli čuvari. Anđeli su zasebni dio Božjeg stvaranja i mi nećemo postati potpuno nova bića kad umremo. Ostajemo ljudi i kad budemo gledali Boga oči u oči, bit ćemo preobraženi i na kraju vremena primit ćemo svoja uskrsnula tijela.

Kako komuniciraju s nama

Anđeli čuvari komuniciraju s nama kroz misli, slike i osjećaje. Primarni način na koji anđeli čuvari komuniciraju s nama jest kroz naše intelektualne misli, slike ili osjećaje, a mi tu komunikaciju možemo ili prihvatiti ili odbiti.

Svaka osoba ima svog anđela čuvara

Svaka osoba na svijetu ima anđela čuvara (bez obzira na religijsku pripadnost). Teolozi tako vjeruju, a to je potvrđeno i u Katekizmu za mlade: svaka osoba prima od Boga anđela čuvara.

Izvor: Aleteia.org

Prevela Vedrana Prka

  • 56
  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Klub prijatelja
Na vrh