Aktualnosti

SVJETSKI DAN DJETETA, 20. STUDENOGA

„MALI KORAK – VELIKA RADOST“ Igra ima simboličnu cijenu, a prikupljeni prihod namijenjen je za pomoć djeci u misijama! U sklopu animacijskih materijala koji se pripremaju za proslavu Dana svetog djetinjstva 6. siječnja 2022., a uoči Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenoga, Papinska misijska djela u RH i BiH skreću nam pozornost na ovu igru. Predviđena je za korištenje tijekom cijele godine, ali kreirana je tako da se može koristiti i kao adventski kalendar 🙌

Foto: Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

 

Uoči Svjetskog dana djeteta, koji se obilježava 20. studenoga, Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ukazuju nam na veliko djelo koje je osnovano prije 178 godina – „Djelo svetog djetinjstva“. Ono se već godinama obilježava 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja.

U svrhu obilježavanja i pripreme za Svjetski dan svetog djetinjstva, pripremili su misijske materijale za animaciju djece, a ovogodišnja novost je vesela igra: „Mali korak – velika radost“. Njome se želi potaknuti djecu na međusobno druženje, i obitelji na osmišljeno zajedništvo tijekom čitave godine.

Igra je najvažnija dječja aktivnost. Međutim, umjesto u igri, djeca u mnogim krajevima svijeta žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama)

Igra se može naručiti po simboličnoj cijeni putem e-maila: [email protected] ili na tel. 01/5635-055, a sav prikupljeni prihod namijenjen je za pomoć djeci u misijama.

Igra je jednostavna i predviđena za korištenje tijekom cijele godine, ali kreirana je tako da se može koristiti i kao adventski kalendar tijekom perioda došašća za poticaj na djela ljubavi u obitelji, školi, župi, svijetu…

Igra je najvažnija dječja aktivnost. Međutim, umjesto u igri, djeca u mnogim krajevima svijeta žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama). Uz to društvene igre polako padaju u zaborav jer djeca su danas previše okupirana raznim elektroničkim napravama i previše vremena provode pred ekranom.

Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi

Kako bismo podsjetili na važnost igranja društvenih igara, pozivamo djecu i odrasle na igru i druženje jer kroz igru djeca najviše uče, veseliti se ali i gubiti te igrom razvijaju i kreativnost, komunikaciju i ono najvažnije, druže se i zabavljaju u dobrom društvu.

„Mali korak – velika radost“ igra je kojom se želi djeci pokazati da se prava radost otkriva iznutra i da nitko nije premalen da bi činio velike stvari. Iskrenom molitvom i dobrim djelom koje se učini od srca, događaju se velike stvari. Osim toga, svaki trud donosi malu pobjedu, a prvi je jednako dostojan poštovanja kao i posljednji.

Ova igra djeci pokazuje da se prava radost otkriva iznutra i da nitko nije premalen da bi činio velike stvari

Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi.

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)

Aktivnosti Nacionalnog misijskog ureda pratite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/missioHR.

Najljepše je biti zajedno, igrati se i činiti dobro jer snaga je i radost u zajedništvu!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh