Roditelji i djeca

PISMO MAJKE

Maleni moj, prije nego što kreneš u vrtić… Stojimo na rubu svega što smo ikad znali i gotovo si spreman raširiti ta krila i uzletjeti u svoju budućnost. Ništa više neće biti isto, osim ljubavi koju imam prema tebi...

Foto: Pixabay

 

Jess Wolstenholm je autorica, blogerica i slobodna novinarka. Majka je dvoje djece. Gubitak majke 2012. godine potaknuo ju je da se više okrene svojoj obitelji i prenošenju vjere koju su i njoj roditelji prenijeli. Pokrenula je blog te piše za The Huffington Post.

Polazak u vrtić, kako za djecu, tako i roditelje, zna biti težak period. Jess je, kako bi prenijela svoje osjećaje, svom djetetu napisala pismo… Prensimo vam ga u cijelosti:

Hej maleni moj,

znam da si zauzet igranjem, ali možeš li se privući ovdje u mamino krilo samo nekoliko minuta, da porazgovaramo?

Kad si postao tako velik? Ne tako davno tek si učio hodati, boreći se s prvim koracima, a jutros si se sam odjenuo. Bila sam ponosna dok sam te gledala kako izlaziš iz svoje sobe sa savršeno iskombiniranom odjećom; tako sam ponosna, ali potajno mi je laknulo kad sam te vidjela kako se boriš s gumbima na majici. Jesi li ih ostavio za mene?

Dječji vrtić počinje za nekoliko tjedana i da budem iskrena, nisam sigurna kako se zbog toga osjećam. Spreman si. Spremna sam. No čini se kao da ću iznova započeti
krivulju učenja majčinstva, s toliko toga što bih trebala shvatiti u ovoj novoj sezoni života. Budi strpljiv prema meni, dušo. Možda će mi trebati neko vrijeme da se naviknem na našu novu ‘normalu’, ali ne bih se usudila spriječiti te da raširiš krila, tako da sam odlučna da te pustim, s milošću i pouzdanjem.

Novo poglavlje

Prije nego što te pustim da uđeš u novo poglavlje svog života i pustiš sve što smo radili i poznavali zadnjih nekoliko godina, imam nekoliko stvari koje želim da znaš.

Nedostajat će mi naši dani. Samo ti i ja. Čitanje, igranje, čak i izvršavanje nekih zadataka. Ti normalni, neuobičajeni trenutci čavrljanja o zlatnim ribicama i slagalicama, bili su mi najdraži dani. Iako ćeš biti u vrtiću, obećavam da ćemo naći vremena kada možemo biti zajedno, bez nekih velikih planova ili očekivanja. Nema rasporeda ili domaćih zadataka. Samo ti i ja, tvoje omiljene igračke i zdjelica tvoje omiljene hrane.

Ova nova avantura možda je zastrašujuća, ali znam da ćemo kroz nju zajedno rasti

Ova nova avantura možda je zastrašujuća, ali znam da ćemo kroz nju zajedno rasti. Promjena je teška, čak i kada je uzbudljiva. Dječji vrtić će nam biti veliko prilagođavanje. Ali ako budemo strpljivi jedno prema drugome i razgovaramo o usponima i padovima, znam da će nam biti lakše.

Naš veliki svijet te treba i ti si spreman ostaviti svoj trag u njemu. Ti, moje slatko dijete, imaš čudesne jedinstvene darove koji su svijetu potrebni. Neke od tih poklona imala sam privilegiju otkrivati ​​s tobom kod kuće, a bit će ih još puno kad uđeš u lijepu raznoliku zajednicu ‘teta’, ostale djece i znanja. Ne zaboravi tko si, ali ne boj se rasti.

Neki će dani biti puni čuda. Neki će dani biti teški, ali nemoj dopustiti da oni teški prevladaju i ukradu svu zabavu. Dječji vrtić će biti zabavan. Ali također će ponekad biti teško. Čak i teške stvari mogu biti zabavne ako prihvatimo izazov uz dobar stav. Ovdje sam da ti pomognem da ti svaki dan bude radostan.

Imaš priliku svakodnevno dijeliti ljubav

Imaš priliku svakodnevno dijeliti ljubav. Obrati pažnju na one kojima je to najpotrebnije. Ti si svjetlo, ljubavi moja. Sjajno sjaji svaki dan. Potraži ‘tete’ i prijatelje koji trebaju tvoj ‘poklon’ koji moraš dati i velikodušno ga podijeli.

Biti dio zajednice koja uči, je privilegija. Budi zahvalan na obrazovanju. Žaljenje nam ne pomaže u teškim stvarima. Ali zahvalnost okreće i najteže situacije. Obećavam da ću ostati zahvalna i da ću ti pomoći pronaći dobro u svakoj situaciji.

Bez obzira što se tamo događa, dom će uvijek biti tvoje sigurno mjesto. Kad prođeš kroz naša vrata na kraju dana, čekat ću te s raširenim rukama. Dom je tvoje sigurno mjesto. Ja sam tvoje sigurno mjesto. Bez obzira s čime se susretneš tog dana, sve će biti u redu jer si voljen.

Stojimo na rubu svega što smo ikad znali i gotovo si spremna raširiti ta krila i uzletjeti u svoju budućnost. Ništa više neće biti isto, osim ljubavi koju imam prema tebi. Neka te nosi i održava kroz ovu veliku avanturu.

Volim te,

MAMA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh