Roditelji i djeca

Majke i sinovi (I što poštovanje ima s njima?) Dr. Emerson Eggerichs

Majke i sinovi i što poštovanje ima s njima

Predstavljamo novu knjigu koja će silno biti korisna mnogim majkama i sinovima, a posredno i cijeloj obitelji. Predstavljanje počinjemo s molitvom majke

MOLITVA

Gospodine, ti znaš s kojom lakoćom svome sinu pokazujem i izražavam ljubav. Takvom si me stvorio; stvorio si me da ljubim. Isto tako znaš koliko mi je stran jezik poštovanja. Iako mi još nije sve jasno, vidim da moj sin čezne za time da ga poštujem. U mome dječaku uistinu čuči muškarac. Iskazivanje časti i poštovanja osnažuje ga i potiče. Iako bih ja voljela da on zauvijek ostane moj slatki mali dječak, znam da si ga ti stvorio kao muškarca kojemu treba poštovanje. Bez obzira koliko mi je to teško želim od sebe otpustiti toga slatkog dječaka prepuštajući se tvome vodstvu.


U Knjizi Postanka najavio si da će sin ostaviti oca i majku kako bi prionuo uza svoju ženu. Nijedan se sin ne treba držati majčine suknje, nego se s vremenom treba osamostaliti. Vidim da njegovu zdravom razvoju i osamostaljivanju ne pridonose samo moja ljubav nego i poštovanje prema njemu. Prihvaćam to kao dio Tvoga plana za njegov život. Iako se nadam da nikada neću zanemariti ovu istinu, pomozi mi da ustrajem u poštovanju svoga sina u današnjem vremenu kada se tome sve opire. Pomozi mi da ne padnem pod utjecaj onih koji promiču prijezir. Umjesto toga, Ti djeluj na mene.

Poučavaj me što znači poštovati dječaka kojega si mi povjerio. Trebam te kako bih znala što je najbolje za njega. Dok čitam ovu knjigu, otvaraj mi oči da vidim koji mu pristup najbolje odgovara. I on i ja sada trebamo tvoje ohrabrenje. Žao mi je za sve trenutke kada sam ga propustila poštovati. Zahvaljujem ti što si Bog koji opraštaš. Iznad svega te molim da svojim životom, uključujući odnos sa svojim sinom, častim i proslavljam tvoga Sina. To te molim u Imenu Krista Isusa. Amen.

majke i sinovi knjiga recenzija josip lončar

Ljubav je važna, no ključ koji otvara srca vašega sina jest – poštovanje!

Ovu će knjigu poželjeti pročitati svaka majka koja od svojeg sina želi učiniti čovjeka i svaka supruga koja svojeg muža želi osloboditi od njegove majke! Knjiga je izvrstan dar koji sin može darovati vlastitoj majci. Snahama ne preporučamo da je daruju svekrvama; radije neka nagovore muževe da to učine. Preporučamo pročitati je dok su nam sinovi još mali; poslije bi moglo biti prekasno.

Urednik: Josip Lončar

O knjizi “Majke i sinovi”

„Nikada nije ni prerano ni prekasno da majke počnu primjenjivati ovu poruku poštovanja, a njihovi sinovi za to nikada nisu ni premladi ni prestari!”

Sarah Eggerichs

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh