Svjedočanstva

HRABRO SVJEDOČANSTVO

Majka jedne od najvećih NBA zvijezda, Stepha Curryja: Duh Sveti je intervenirao da ga ne abortiram Prije 34 godine, ova se mlada žena našla na rubu odluke da prekine život svog djeteta... Srećom, našla je snage poslušati Boga i iskoračiti u vjeri

Foto: Shutterstock

 

I dok ljubitelji NBA nestrpljivo iščekuju prvu utakmicu velikog finala između Bostona i Golden Statea, svima na svjedočanstvo donosimo životnu priču jedne od najvećih zvijezda NBA lige posljednjih godina, beka Golden State Warriorsa, Stepha Curryja.

Naime, Božjom intervencijom, ovo je dijete spašeno još u majčinoj utrobi.

Curryjeva mama, Sonya, prije 34 godine zamalo je abortirala svoga sina, prenosi Aleteia svjedočanstvo iz njezine knjige „Fierce Love: A emoir of Family, Faith, and Purpose”.

Majka troje djece objasnila je da je, nakon što je već pobacila u srednjoj školi, ponovno ostala trudna. Na ulazu u kliniku Planned Parenthood dogodila se intervencija Duha Svetoga koje, u tom trenutku, nije bila ni svjesna. Duh Sveti potaknuo ju je da iskorači u vjeri.

„Nisam mogla po drugi put donijeti tu odluku. Morala sam vjerovati Bogu da će se pobrinuti za nas, jer nisam znala u tom trenutku što će biti sa mnom i njegovim ocem. Ovaj put sam morala donijeti ispravnu odluku”, kazala je i dodala: „Bog je imao plan za to dijete”.

Moglo bi se reći i da je Bog sigurno imao plan i za Sonyju. Mama košarkaške zvijezde sada je svoju priču uspjela podijeliti s mnogima, a možda i njih nadahnuti u teškim životnim odlukama.

Kako je podijelila s magazinom People, knjigu je napisala kako bi „podijelila svoju priču, svoje svjedočanstvo i svoje iskustvo kako bi drugi mogli pronaći snagu i svrhu u svojim putovanjima”.

„Želim potaknuti druge da se neprestano mole, žestoko vole i svakodnevno se smiju”, poručila je Sonya.

A zahvaljujući svojoj odluci da slijedi Božji put, Sonya je blagoslovila svijet košarke pravim sportskim herojem i naučila ga temeljima života. Kako je Curry jednom za nju rekao: „Od početka, moja mama je bila stijena ohrabrenja, vjere, discipline i zahvalnosti za mene i moju braću i sestre.”

Svjedok vjere

Curry hrabro i rado svjedoči svoju vjeru, riječima i djelima. Nakon što je osvojio titulu MVP-a 2014., Curry je objasnio slavljeničku gestu koju koristi na terenu:

„Udaram se u prsa i pokazujem prema nebu, to simbolizira da imam srce za Boga; to smo mama i ja smislili dok sam bio na fakultetu. Činim to svaki put kada kročim na teren kao podsjetnik za koga igram. Ljudi bi trebali znati koga predstavljam i zašto sam to što jesam, a to je zbog mog Gospodina i Spasitelja.”

Foto: Shutterstock

Curry, otac troje djece također je uključen u brojne dobrotvorne akcije, kao što je otplata dugova na fakultetu te stvaranje zaklade sa svojom suprugom Ayeshom, koja ima za cilj okončati glad djece, pružiti im obrazovanje te sigurna mjesta za igru.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh