Duhovnost

PUT PREMA SVETOSTI

Majka Elvira: Ako želiš saznati tko si, upoznati darove koje imaš – pođi na Euharistiju „Stoga imajte hrabrosti, dajmo si posla i ne gubimo vrijeme: ako želiš doista saznati tko si, upoznati sve darove koje imaš, a koje još nisi stavio na vatru, pođi na Euharistiju i tamo ćeš ih otkriti.“

Majka Elvira: Ako želiš saznati tko si, upoznati darove koje imaš – pođi na Euharistiju

Foto: Facebook

 

Svetost je hod, to je dinamičan život koji donosi konkretne plodove, koji postaje ljubav, predanje, „gubljenje“ vlastitog života da bi drugi mogli upoznati Božju ljubav.

Svetost nije apstraktan pojam; to je živi susret sa Isusom koji postaje ruke koje služe, noge koje trče, oči koji vide, tijelo i krv koja se daruje: tako se isplati živjeti jer više ne živiš samo ti, nego život Isusa živi u tebi i daruješ ga braći. Stoga imajte hrabrosti, dajmo si posla i ne gubimo vrijeme: ako želiš doista saznati tko si, upoznati sve darove koje imaš, a koje još nisi stavio na vatru, pođi na Euharistiju i tamo ćeš ih otkriti. Iz Euharistije se rađa svetost, rađa se Crkva: a to smo mi, to su mučenici, to su oni koji vjeruju u Njegovo uskrsnuće i oponašaju Isusa koji je dao život za nas! Evo zašto je Crkva živa, jer postoje sveci: muškarci, žene, djeca koji su vjerni u Kristovo ime i daju život zbog Evanđelja. U njihovim srcima živi uvjerenje da je Isus uskrsnuo, a oni oživljuju ono što nas je On i tražio: sveci su temelji Crkve koja se neće nikada srušiti, jer je u njoj ljubav, krv, meso, život, vjera… prvo ona Isusova, a onda naša.

„I mi moramo biti hrabri da bismo patili s onima koji pate i da bismo se radovali s onima koji se raduju“

Od Crkve dobivamo sakramente, Božju riječ, Euharistiju, dobivamo sve… Ali i mi smo Crkva, i zato kada je na nama red i mi moramo biti hrabri da bismo patili s onima koji pate i da bismo se radovali s onima koji se raduju; a to je lijep život, istinit, jedan sveti život! Otkada je Isus došao na zemlju, od kada se Božji život nastanio u Njemu, u našem čovječanstvu, sve je sveto i svi su sveti; lijepo je znati da smo danas i mi u zajedništvu s onim muškarcima i ženama koji su proživjeli svoje živote u ljubavi, darivanju, u strasti za Isusom i za braćom i koja nas sada podržavaju na putu, kako bismo i mi mogli doživjeti tu istu radost. Sveci nam svjedoče da iako život prolazi, ljubav s kojom smo ga proživjeli ostaje zauvijek kao jedan opipljivi znak, kao živo sjećanje jednog susreta koji može promijeniti postojanje i učiniti ga svjetionikom za sve na putu. Sveci nas vode na putu života i govore nam da je život uzaludan ako ga ne darujemo Bogu i braći! Objavljujemo svjedočanstvom njihovih života koje kaže da je više radosti u davanju nego li u primanju, da je Isus jedini pravi smisao života! Poput njih i s njima ga pratimo: imat ćemo pravu radost u nama i usrećit ćemo ljude oko nas.

Facebook stranica „Majka Elvira“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh