Intervju

RAZGOVOR S ANTONIJOM SALZANO

Majka mladića koji je na putu svetosti: Moj me je sin potaknuo na obraćenje… „Carlo je bio sjeme, ili bolje rečeno, posijao je sjeme prikupljanjem euharistijskih čuda, kako bi pomogao svijetu da povjeruje“ – rekla je dječakova majka u razgovoru za portal „Aleteia“

Majka dječaka koji je na putu svetosti: Moj me je sin potaknuo na obraćenje…

Foto: caminocatólico.com/carloacutis.com

 

Carlo Acutis mladi je Talijan koji je preminuo od leukemije, 12. listopada 2006. godine, u dobi od svega 15 godina. Carlo je bio omiljen mladić koji je redovito molio i dnevno išao na misu, ali se bavio i programiranjem i volio računala, snimanje filmova, kao i crtanje stripova, piše Aleteia.

Jedan od njegovih najvećih informatičkih pothvata bilo je katalogiziranje euharistijskih čuda iz cijelog svijeta. Projekt je započeo kad mu je bilo 11 godina, a tad je napisao: „Što više se pričešćujemo, to smo više nalik Isusu te na ovom svijetu već imamo predokus neba.“ Potom je zamolio roditelje da ga vode na mjesta euharistijskih čuda, a dvije i pol godine kasnije projekt je bio završen. Nedavno je i službeno priopćeno da je tijelo preminulog mladića ostalo neraspadnuto.

Prije nekoliko dana na portalu Aleteia objavljen je razgovor s Carlovom majkom Antonijom Salzano.

Carlova je majka rekla da ju je njen sin „naučio ljubiti Euharistiju“. Svojim pitanjima o vjeri, kaže, potaknuo ju je na razmišljanje:

„Bila sam daleko od Crkve; odrasla sam u sekularnoj obitelji, kao i milijuni drugih ljudi. No, pitanja koja mi je sin postavljao o vjeri, prisilila su me na razmišljanje. Zato sam se približila Crkvi i sakramentima.“

Antonia Salzano rekla je da je Carlo na kraju svoga života svoju bol prikazao za Papu i Crkvu. Ona danas, kaže, pokušava nastaviti ondje gdje je njezin sin stao; pokušava proširiti njegovu ostavštinu, 136 zabilježenih euharistijskih čuda:

„Postoje svjedočanstva ljudi koji su se približili Bogu i počeli živjeti vjeru. Za mene je to najveći znak. Carlu je Euharistija bila jako važna, govorio je: ‘Rođeni smo kao originali, ali mnogi žive kao kopije’“. Slaže se s njegovom mišlju da nam „Isus daje sakramente kako ne bismo umrli kao kopije, i on nam se sam daje u Euharistiji“.

Nju je, kaže, posebno nadahnula Carlova hrabrost u trenutku njegove smrti. Tada joj je rekao:

„Mama, ne boj se, jer Isusovim utjelovljenjem smrt je postala život i ne trebamo bježati: u Vječnosti nas čeka nešto izvanredno.“

Na kraju razgovora, Antonia Salzano rekla je sljedeće:

„Carlo je bio sjeme, ili bolje rečeno, posijao je sjeme prikupljanjem euharistijskih čuda, kako bi pomogao svijetu da povjeruje.“

 

Cijeli razgovor s majkom Carla Acutisa možete pročitati ovdje.

 

Više tekstova o životu mladića koji je na putu svetosti možete pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh