Poučne priče

MAGARAC U BUNARU

Nikad ne odustaj! Otresi to sa sebe i popni se naviše…

Foto: Pixabay

 

Jednog je dana magarac pao u stari, nekorišteni bunar koji je vlasnik seoskog imanja zaboravio zatrpati. Životinja se satima mučila jer seljak nije znao kako ju izvući. Konačno je odlučio magarca zatrpati u bunaru jer je ionako već star i ne isplati ga se izvlačiti, pa je pozvao susjede da mu pomognu sa zatrpavanjem.

Susjedi su došli s lopatama i počeli bacati zemlju u bunar. U početku magarac nije shvaćao što se događa pa je mahnitao. A onda se odjednom, na čuđenje svih prisutnih, jednostavno smirio dok su seljak i njegovi susjedi nastavili bacati zemlju unutra.

Seljaka je zanimalo što se događa pa je napokon pogledao u bunar. A ono što je vidio zapanjilo ga je. Sa svakom lopatom zemlje koja bi magarca pogodila u leđa, on bi uradio nešto nevjerojatno. Otresao bi zemlju sa sebe i popeo se na nju.

Seljak i susjedi nastavili su bacati zemlju u bunar, na magarčeva leđa, a on je neumorno otresao zemlju sa sebe i tako se na koncu popeo dovoljno visoko da, presretan, iskoči iz bunara… : )

Nikada ne odustaj! Otresi to sa sebe i popni se naviše.

Pet pravila za sreću

Zapamti ovih pet pravila za sreću:

  1. Oslobodi svoje srce od mržnje – oprosti.
  2. Oslobodi svoj um od briga – većina se onoga zbog čega si zabrinut nikada ne ostvari.
  3. Živi jednostavno i cijeni ono što imaš.
  4. Daj više.
  5. Očekuj manje.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh