Razno

IZ SVEČEVA ŽIVOTA

LUTAO JE ULICAMA TRAŽEĆI ČUDO Evo kako je Bog don Boscu providio novac za gradnju crkve Jednog dana trebao je četiri tisuće franaka da plati izvođače, a onda mu je ujutro jedan dobročinitelj dao tisuću franaka. Popodne je lutao ulicama, tražeći čudo da namakne još tri tisuće...

Foto: Pixabay

 

Čak i u skeptičnu 19. stoljeću sv. Ivan Bosco (1815. – 1888.) činio je nevjerojatna čuda. Godine 1866., kad je gradio crkvu u Torinu, Italija, nije imao dovoljno novca.

Popodne je lutao ulicama, tražeći čudo da namakne još tri tisuće

Jednog dana trebao je četiri tisuće franaka da plati izvođače, a onda mu je ujutro jedan dobročinitelj dao tisuću franaka. Popodne je lutao ulicama, tražeći čudo da namakne još tri tisuće. Sreo je slugu nekog bogataša, koji ga je upitao može li posjetiti njegova gospodara, koji je ležao u postelji već tri godine. Vidjevši to kao prigodu, Ivan ga je otišao posjetiti.

„Kakva sreća!“ rekao je Ivan. „Danas trebamo tri tisuće franaka…“

„Oče,“ rekao mu je bogataš, „trebam vaše molitve. Toliko me boli da se ne mogu pomaknuti, a liječnici mi ne daju nadu. Ako barem malo ozdravim, bogato ću potpomognuti vaš rad.“
„Kakva sreća!“ rekao je Ivan. „Danas trebamo tri tisuće franaka…“
„Ne mogu to danas urediti. (…) Uostalom, previše sam bolestan da bih išao u banku.“

„Mi trebamo novac odmah. Bogu ništa nije nemoguće.“

„A zašto ne biste ustali i otišli u banku?“ upitao ga je svetac. „Mi trebamo novac odmah. Bogu ništa nije nemoguće.“
Onda je zamolio sve ukućane da mole za bolesnikovo ozdravljenje.
U nazočnosti svih u kući kao svjedoka, bogataš je odmah odzdravio. Skočio je iz postelje i zatražio svoju odjeću.

Umalo ugašena milost 3dUlomak iz knjige „Umalo ugašena milost“ autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh