Preporučamo

SLUŽBENA POTVRDA BISKUPA

U Lourdesu proglašeno 70. čudo: Sestra Moriau prohodala nakon što je 40 godina bila nepokretna Rimokatolička redovnica, koja je 40 godina bila nepokretna, ozdravila je nakon hodočašća u marijansko svetište…

U Lourdesu proglašeno 70. čudo: Sestra Moriau prohodala je nakon što je 40 godina bila nepokretna

Francuski biskup Jacques Benoit-Gonnin proglasio je ozdravljenje redovnice  Bernardette Moriau (79), čudesnim. Bila je nepokretna skoro 40 godina.

U video-zapisu objavljenom na web stranici biskupije, Sestra Moriau izjavila je kako je, po povratku kući s hodočašća u Lourdesu, čula glas koji joj je rekao da skine proteze na nogama. Odmah je nakon toga prohodala. Taj je događaj službeno proglašen sedamdesetim čudesnim ozdravljenjem božanskom intervencijom u Lourdesu.

Crkva je priznala Djevicu Mariju od Bezgrešnog začeća koja se 18 puta (u razdoblju od 11. veljače do 16. srpnja 1858.)  ukazala svetoj Bernardici Soubirous u Lourdesu, u Francuskoj. Papa Pio X. proširio je liturgijsko slavlje Marijinih ukazanja pod nazivom „Naša Gospa Lurdska“ na cijelu Crkvu 1907. godine.

Ukazanje Gospe Lurdske bio je jedan od najzanimljivijih događaja u katoličkoj Crkvi u 19. stoljeću. Njegova popularnost doprinijela je obnovi katoličke vjere u Francuskoj, a svetište u Lourdesu i danas slovi za jedno od najpopularnijih hodočasničkih odredišta u cijelom svijetu.

Izvor: Aleteia

Prevela: Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh