Za cijelu obitelj

LOPOVI KOJI NAM KRADU VRIJEME ZA DRUŽENJE S OBITELJI I BOGOM Stupica za naše odnose s drugima Novi oblici komunikacije sami po sebi nisu loši. Ali oni nam često kradu vrijeme za duboki nutarnji život, za slušanje Boga i bližnjega; za mogućnost da se klanjamo Živome Bogu, a upravo u tome je veličina čovjekova…

Stupica za naše odnose s drugima

Marija nam govori da bi obitelji trebale biti „mjesto razumijevanja i nježnosti”. Marija nam govori (vidi poruku od 2. studenog 2017.), ali previše obitelji dopustilo si je da se lopovi ušuljaju među njih preko televizije i svih drugih uređaja. Lopovi koji kradu njihovo vrijeme, obiteljske razgovore i pridavanje pažnje jedno drugom. Naravno, ove tehnologije same po sebi nisu loše. Često su vrlo korisne. Ali njihova mahnita, sistematična i nekritična uporaba pretvorila ih je u prave kućne tiranine koji nas kontroliraju. Ovi novi oblici komunikacije nam, između ostalog, kradu mogućnost da gajimo duboki nutarnji život, da slušamo Boga i našega bližnjeg. Kradu nam mogućnost da se klanjamo Živome Bogu, a upravo u tome je veličina čovjekova. Oni nas održavaju u stanju uznemirujuće površnosti na koju smo navikli i to je katastrofa, poput ovisnosti o drogama. Kada bismo se klanjali Bogu, postali bismo ono što uistinu jesmo u očima Stvoritelja, dok nam te varalice malo-pomalo oduzimaju naš lijepi identitet.


Mnoge obitelji pate od kritičnog nedostatka zajedništva. Tamo gdje se ljubav ne izražava, svaka osoba pokušava preživjeti svoje zatočeništvo tražeći nadoknadu putem posvemašnje komunikacije. O, kad bismo znali koliko Bog želi razgovarati s nama! Uostalom, njegova prva zapovijed počinje s „Sh’ma Israel” („Čuj, Izraele”)!

Izvor: „Children of Medjugorje”, childrenofmedjugorje.com; enfantsdemedjugorje.fr; E-mail: [email protected]

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh