Duhovnost

LJUDI KOJI „PLJAČKAJU NEBO”

Augustyn Pelanowski: U nebo ne ulazi nitko tko drugomu nije „sredio ulaz” Nebo zauzimaju uporni – oni koji se ne daju pokolebati! Budimo siloviti i ne predajmo se – nikada!

Pater A. Pelanowski: U nebo ne ulazi nitko tko drugomu nije „sredio ulaz”

„…siloviti ga grabe”!!!

„A od dana Ivana Krstitelja dosada kraljevstvo nebesko silom se probija i siloviti ga grabe.” (Mt 11, 12)

Ta objašnjenja tvore sliku nekoga izbačenoga kroz vrata, tko stavlja nogu između njih i vratnice. Nekoga tko se ne bi s tim pomirio čak i kad bi ga Bog izgnao, i na silu bi htio ući u nebo, dograbiti se neba pod svaku cijenu. A znamo da onamo ne ulazi nitko tko drugomu nije „sredio ulaz“. Nebo zauzimaju uporni ljudi, koji se ne daju pokolebati.


Da bi koga takva odgojio, Duh Sveti služi se mukom i skandalom – ili onime čim je odgojio svetog Petra: stalnim ponižavanjem pljuskama Sotone, odnosno ponižavajućim grijesima odnosno kušnjama, koje neprestano treba odricati u ispovjedaonici. Neki od nas ipak su neprestano mučeni određenim iskustvima, grijesima, kušnjama, ovisnostima, za koje imamo dojam da su nepobjedivi i da se stalno vraćaju, unatoč brojnim ispovijedima, i da se obavijaju oko nas poput zmije, da bi nas doveli u sumnju. Možemo li ih naposljetku pobijediti? Nekada, i uz iskrene molitve, Bog djeluje kao da ne želi pomoći! Što se događa? – pitamo se tada.

Bog želi da se ne prestanemo ispovijedati…

…da nikada ne sumnjamo, da se stalno preobraćamo, da stalno u sebi budimo volju za borbom, sličnu volji ratnika koji nakon mnogo udaraca ustaje i ponovno udara neprijatelja. Nikad se ne predaje. Koliko se puta zmija pokušava omotati i proždrti, toliko puta se snagom Isusa treba odmotati i osloboditi. Nikada se nemoj prestati ispovijedati. Treba biti kao Harpagon!

Tekst je osnažen glagolom harpadzo – ‘uzimati’, ‘oduševljavati’, ‘osvajati’, ‘oduševljavati se’, ‘očarati’ („siloviti ga grabe”). Svi u Poljskoj znaju što znači biti Harpagon, netko tko će pod svaku cijenu doći do cilja, netko lakom. Harpagos znači i ‘razbojnički’, ‘lupeški’. Isus govori o ljudima koji „pljačkaju nebo”. (…)

Ulomak iz knjige „Nema više vremena!” autora Augustyn Pelanowski, OSPPE. Knjigu do nedjelje, 8. srpnja, možete nabaviti po sniženoj cijeni od 56 kuna (redovna cijena iznosi 70 kuna). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Posebna pogodnost za sve naše kupcepoštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Nema više vremena!“

„…u posljednje vrijeme sve je više filmova katastrofe i može biti da suvremeni redatelji nešto predosjećaju, a ne da samo izmišljaju.”

Pomognimo sebi i drugima ispovjediti se, jer vremena je malo. Pomogni sebi i drugima preobratiti se.

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,
kako ga neki sporim smatraju,
nego je strpljiv prema vama
jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
Kao tat će doći dan Gospodnji
u koji će nebesa trijeskom uminuti…
(2 Pt 3, 9 – 10)

Ulomak iz knjige

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh