Poučne priče

S BOGOM MOŽEMO ČINITI VELIKE STVARI

Ljubav nikad nije uzalud Jedno ovakvo povjerenje daje nam bezgraničnu slobodu...

Ljubav nikad nije uzalud

Foto: Shutterstock

 

Bog želi da su sva tvoja djela vođena dobrom namjerom ili nakanom. Dobra nakana je uvijek ljubav. Pa i onda ako djelo čisto „tehnički” gledano nije uspjelo, ono je ipak u temelju dobro, ako te je ljubav vodila.

Ljubav daje tvojim djelima najvažniju kvalitetu. Ova kvaliteta ima veću vrijednost nego učinak djela. Svaki put kada djeluješ s dobrom nakanom, raste razina ljubavi u svijetu. Ljubav nikad ne može biti izgubljena. Ljubiti nikad nije uzalud.

Nemamo potpuni uvid nad rezultatima. Ono što izgleda kao neuspjeh može, u dalekoj budućnosti, otvoriti put velikom uspjehu

Naprotiv, kada se radi o rezultatu, vidljivom rezultatu, može djelo često puta izgledati uzaludno ili čak i destruktivno. Ali ovdje je važno imati u vidu i drugi aspekt. Nemamo potpuni uvid nad rezultatima. Ono što izgleda kao neuspjeh može, u dalekoj budućnosti, otvoriti put velikom uspjehu.

Naravno, trebaš učiniti sve da postigneš dobar i učinkovit rezultat. Ali istovremeno potrebno je imati potpuno povjerenje u Boga i biti siguran da će Bog i onda ako pogriješiš i učiniš nešto glupo sve to izvesti na dobro, ako je tvoja nakana bila dobra.

Bog zna da je ljudski razum ograničen, da ćeš puno puta donijeti krive prosudbe i pogriješiti. To je sve uračunato u Njegov plan. Za Boga nije uopće teško učiniti nešto lijepo, nešto blagoslovljeno od naših ljudskih krivih prosudbi.

Jedno ovakvo povjerenje daje nam bezgraničnu slobodu. Činiš dobro koliko možeš a ostatak čini Bog. I On to uspijeva!

Iz knjige „Ovo je dan što ga učini Gospodin, misli za svaki dan u godini“ autora Wilfrida Stinissena.

Izdavač: Naklada sv. Antuna

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh