Obitelj

SVEKRVE I SNAHE

Ljubav koju nam je Krist pokazao most je koji spaja duhovni ponor između svekrve i snahe Dok god je Krist u središtu naše pažnje, sve beznačajne nesuglasice možemo nadvladati

Ljubav koju nam je Krist pokazao most je koji spaja duhovni ponor između svekrve i snahe

Foto: Pixabay

 

Kada shvatimo što je Krist učinio za nas, ne možemo ga ne ljubiti i ne služiti mu. Ljubav koju nam je Krist pokazao most je koji spaja duhovni ponor između svekrve i snahe

Iako smo svi sagriješili i zaslužujemo smrt, on je nas obgrlio i podnio udarce za nas. U Starom zavjetu Izaija je prorokovao kakvu će žrtvu Isus podnijeti za nas: Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše (Iz 53, 5). Apostol Pavao nam potvrđuje da je žrtva za nas već podnesena: A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije (Rim 5, 8).
Kada shvatimo što je Krist učinio za nas, ne možemo ga ne ljubiti i ne služiti mu. Ljubav koju nam je Krist pokazao most je koji spaja duhovni ponor između svekrve i snahe. Dok god je Krist u središtu naše pažnje, sve beznačajne nesuglasice možemo nadvladati.

Što nam je činiti sada kada bolje shvaćamo tko je Krist i što je učinio za nas? Kada vas potiče Duh Božji, zastanite, pustite sve i molite. U tome vam može pomoći ova jednostavna molitva.

Dragi nebeski Oče,
priznajem da griješim.
Pokušala sam živjeti bez tebe, ali ne ide.
Iz neznanja i oholosti udaljila sam se od tebe.
Vjerujem da je tvoj Sin Isus za mene platio cijenu
moga grijeha mukom i smrću na križu
te da je treći dan uskrsnuo.
Molim te, Gospodine Isuse, dođi u moj život i od sada me ti vodi.
Sve ti predajem i tebi prepuštam svoj život.
U Ime Isusovo. Amen.

iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh