Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

365 dana s Duhom Svetim

16.00 

Na zalihi

Naručite i osvojite 160 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Dnevne meditacije koje će nam pružiti utjehu, ohrabrenje i nadu

U vremenima kriza i neizvjesnosti spasonosno je duši čuti i znati da nas Bog ljubi i da ima sjajne planove s nama!

(p. Marko Glogović o knjizi 365 dana s Duhom Svetim)

Predgovor

„Evo nam još jedna knjiga autorstva o. Augustina Pelanowskog, na radost mnogih koji ga prate i molitvom i čitanjem. Ova je knjižica ponešto drugačija, želi nam kraćim mislima i meditacijama pomoći da svakog dana u godini svrnemo svoj pogled i srce gore, iznad nas, k Isusu, k vječnosti. Ona nam uistinu može biti i orijentir i okrjepa u svakodnevnim borbama i prilikama kojima smo izloženi a u kojima želimo (p)ostati Kristovi!

Sažeto, jasno, nadahnuto, o. Augustin nas provodi kroz Božju riječ, potiče na vjeru iznad svega, daje nam nadu. U vremenima užurbanosti vrlo je vrijedno i korisno zastati na trenutak i osluhnuti Duha Svetoga. U vremenima kriza i neizvjesnosti spasonosno je duši čuti i znati da nas Bog ljubi i da ima sjajne planove s nama! Ova nas razmatranja podučavaju da ne klonemo duhom i poučavaju da se vraćamo ponovno i ponovno na izvore: Božjoj riječi, sakramentima, molitvi, milosrđu.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac.“

Fr. Marko Glogović, pavlin

Iz knjige 365 dana s Duhom Svetim

Nebo je blizina. Pakao je ponor. Nebo je odnos s Bogom i s bližnjima. Pakao je ponor između tebe i drugoga čovjeka, između Boga i tebe.

Oblaci sakrivaju sunce prije negoli kiša padne. Prije dolaska Duha Svetoga širi se tama,  ništa ne vidiš jer su oblaci iznad tebe puni milosti.

I najmanje suosjećanje prema povrijeđenoj osobi jest blago. Dovoljna je samo jedna malena gesta prema nekomu tko je na dnu, tko je uprljan blatom… To je uistinu nešto što budi ogromnu radost.

Naša kultura promovira samo snažne, uspješne, ljude, one koji se znaju nositi sa svime i s vremenom u kojem žive. Surove ljude koji kroz život idu odmjerenim korakom! Posljedica toga je da se ljudi u svijetu boje biti svoji.

Zašto ne očajavamo, iako nam je teško i nedostaje nam mnogo toga? Bog nam daje snagu kako to izdržati, jer smo mu povjerili svoje brige. Predanje sve mijenja, čak i od patnje čini radost.

 

 

 


 

Dodatne informacije

Težina 310 g
Dimenzije 13.5 × 10.5 cm
ISBN

978-953-7929-94-7

Prijevod

fr. Luka Madunić, OSSPE

Godina izdavanja

2020. (2. izdanje)

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…