Osobni razvoj

ŠIRA DEFINICIJA

Lijen nije samo onaj koji je nemaran i besposličar Lijen je onaj koji je nemaran i besposličar, a znao sam da to nisam. Ali je definicija govorila dalje...

Foto: Pixabay

 

„Tko je lijen u svome poslu, brat je velikom rasipniku.“ (Izreke 18,9)

Jednog sam dana ušao u kuću i moja mi je žena htjela pročitati redak koji je upravo proučavala u Bibliji. Ne znam je li u svakom braku tako, ali u mome je domu Christine često glasnik Duha Svetoga. Toga sam dana bio vrlo zaposlen, a i inače sam sklon radoholičarstvu. Nikad nemam dovoljno vremena za sve svari koje treba obaviti, a kamoli za stvari koje volim činiti. Nakon što sam neko vrijeme bezuspješno pokušavao naći neku stvarčicu, zastao sam na tren i rezignirano uzdahnuo: „U redu, pročitaj mi taj redak.“ Veselo je izrecitirala: „Tko je lijen u svome poslu, brat je velikom rasipniku, Izreke 18,9.“ Pogledao sam u strop, a zatim u pod, misleći: „Zašto mi je pročitala taj redak? Zar misli da sam lijen?“ Odgovorio sam joj: „Super. Brzo se vraćam.“

Ostatak sam dana obavljao mnoge stvari, ali mi taj redak nije izlazio iz glave. Kad sam sve pozavršavao, sjeo sam i otvorio svoju grčko-hebrejsku studijsku Bibliju. Počeo sam proučavati taj redak. Nakon nekog vremena obuzelo me osvjedočenje. Pokazat ću vam što sam otkrio u ovim drevnim riječima.

Lijen

Kad sam odbačen, obično pobjegnem – ako ne u tijelu, tada sasvim sigurno u duhu

Lijen je onaj koji je nemaran i besposličar, a znao sam da to nisam. Ali je definicija govorila dalje: biti malodušan, povlačiti se, dezertirati ili odustati. Tu sam se zaustavio jer sam upravo prolazio kroz razdoblje udaljavanja od situacija i ljudi koji su me povrijedili ili uvrijedili. Kad sam odbačen, obično pobjegnem – ako ne u tijelu, tada sasvim sigurno u duhu. Često sam se molio za deblju kožu, ali mi je Bog uvijek odgovarao da „deblja koža umanjuje osjetljivost na Duha“. Osjetljivost na Duha od ključne je važnosti u slavljenju.

Isus je za mnoge bio kamen spoticanja (Iz 8,14), tako da, ako me netko uvrijedi, vrlo je moguće da je to Isus – što znači da se spotičem o istinu

Bog me podsjetio da je uvrijeđenost kamen spoticanja ili prilika za pad. Isus je za mnoge bio kamen spoticanja (Iz 8,14), tako da, ako me netko uvrijedi, vrlo je moguće da je to Isus – što znači da se spotičem o istinu.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 72 umjesto 90 kuna ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh