Osobni razvoj

PROSTOR ZA DJELOVANJE BOGA

Lijek za povrijeđenost jest poniznost! Bog svraća svoj pogled: 1. na siromaha 2. na čovjeka duha ponizna 3. onog koji dršće od Njegove riječi

Foto: Unsplash

Kada se ponizimo pred drugima, mi tada u njihovim očima ne bivamo manji. Naprotiv, poniznost zaslužuje poštovanje te otvara prostor da Bog može djelovati u našem životu. Možda se bojimo da bi naša iskrena isprika mogla biti odbijena. To nije vaša odgovornost. Ako netko odbije prihvatiti molbu druge osobe za oprostom, tada taj teret pada na leđa te osobe. Oprost trebamo tražili bez obzira hoće li nam biti oprošteno ili neće.

Ovako govori Jahve: „Nebesa su moje prijestolje, a zemlja podnožje nogama! Kakvu kuću da mi sagradite i gdje da bude mjesto mog prebivališta? Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje“ – riječ je Jahvina. „Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće“ (Iz 66, 1-2).

Obratite pažnju na koga Bog svraća svoj pogled:

1. na siromaha

2. na čovjeka duha ponizna

3. onog koji dršće od Njegove riječi

Lijek za povrijeđenost jest poniznost.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh