Duhovnost

BLIZINA BOŽJA

Lijek protiv usamljenosti Duboko čeznem za time da doživiš moju blizinu i da te tada posve obuzme mir koji pruža moja prisutnost. Bliska je veza između osjećaja usamljenosti i nedostatka svijesti o mojoj prisutnosti (Isus)

Lijek protiv usamljenosti

Foto: Pixabay

…moja nevidljiva prisutnost je konstanta u tvome životu, ali me često propuštaš prepoznati

Bliži sam ti negoli se usudiš vjerovati. Bliži sam ti od zraka koji udišeš. Obično nisi svjesna udaha i izdaha jer zrak je nevidljiv, a svuda je oko tebe. Jednako je tako moja nevidljiva prisutnost konstanta u tvome životu, ali me često propuštaš prepoznati i zato pomišljaš da si sama i osjećaš se usamljenom. Nastoji uvijek prepoznavati moju prisutnost i više se nikada nećeš tako osjećati.

Bliska je veza između osjećaja usamljenosti i nedostatka svijesti o mojoj prisutnosti. To je stoljetni čovjekov problem

Duboko čeznem za time da doživiš moju blizinu i da te tada posve obuzme mir koji pruža moja prisutnost. Bliska je veza između osjećaja usamljenosti i nedostatka svijesti o mojoj prisutnosti. To je stoljetni čovjekov problem: kada se Jakov nalazio na neplodnome mjestu, daleko od svoje obitelji, bio je prilično svjestan svoje izoliranosti. No objavio sam mu svoju prisutnost kroz san koji je usnuo. Kada se Jakov probudio, reče: „Zaista se Gospodin nalazi na ovome mjestu, ali ja nisam znao.“
Svijest o mojoj živoj prisutnosti štiti te od usamljenosti. Nisam samo neprestano s tobom, ja sam i u tebi: u tvome srcu i u tvome umu vidim te kao svoje savršeno dijete koje obasipam bezuvjetnom ljubavlju. Neka te osjećaj usamljenosti podsjeti da ti je potražiti moje lice. Dođi pred mene sa svojom ljudskom prazninom i ja ću je ispuniti do kraja.

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Srah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh