Duhovnost

DAVID WILKERSON

Je li problematičan, kolebljiv kršćanin dragocjen Bogu? Jasno nam je da se Bog raduje u pravednim vjernicima. Oni mole i provode mnogo vremena u Riječi. Ali može li Bogu biti dragocjen i problematičan, kolebljiv kršćanin?

Je li problematičan, kolebljiv kršćanin dragocjen Bogu?

Kad su tri mlada čovjeka koja znamo kao „trojicu hebrejskih mladića” bila bačena u užarenu peć, četvrti Čovjek tamo s njima bio je Isus! Ljudi nisu bili oprženi; zapravo, kad su izašli iz peći, njihova odjeća i kosa nije čak imala ni miris dima. Ljubljeni, to je upravo ono izbavljenje koje Bog želi donijeti vama!

Koji je Božji motiv da vas želi izbaviti? Je li to zbog nečega što ste učinili kako biste ga zadovoljili? Jeste li povećali vrijeme koje provodite u molitvi? Provodite li više vremena čitajući Pismo? Jeste li obećali da ga više nikada nećete iznevjeriti? Izaija je imao pravo otkrivenje: „Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim” (Iz 43,4).

Bog je rekao Izraelu: „Prolazit ćeš kroz vatru i vodu, ali ja ću kroz to ići s tobom. I na kraju, izbavit ću te jednostavno zato što si moj! Znam te po imenu i ti si radost moga srca.”

„Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djela, da se tko ne bi hvalisao” (Ef 2,8-9).

Možda kažete: „Mogu vjerovati da se Bog raduje u pravednim vjernicima. Oni mole i provode mnogo vremena u Riječi. I starješine i molitelji su podnijeli testiranja i kušnje i iz njih izašli u pobjedi. Ali teško mogu vjerovati da problematičan, kolebljiv kršćanin može biti dragocjen Bogu.”

I da doživite petsto godina, ne biste živjeli dovoljno dugo da ugodite Bogu po svom vlastitom nahođenju. Možda vas je đavao uvjerio da ste razočarali Boga i da mu nikada više nećete moći ugoditi. Ali to je laž, jer doživjeli ste spasenje i oproštenje.

O, hvala Bogu za Isusa! Njegova milost vam omogućuje da stojite u pobjedi.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh