Vijesti

TRAGIČNA VIJEST

Legendarni košarkaš Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći poginuli u padu helikoptera

Foto: Shutterstock


 

Jučer su košarkaš Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći poginuli u padu helikoptera u Calabasasu u Kaliforniji. Bryant ju je privatnim helikopterom vodio na akademiju gdje je trenirala košarku. Pri padu helikoptera poginulo još sedmero ljudi.

Bryant je u svojoj karijeri osvojio pet naslova NBA prvaka te je proglašen četvrtim najboljim strijelcem u povijesti lige. U svojoj karijeri imao je velikih uspona, ali jedan trenutak mu je obilježio život.

Počeo igrati košarku sa 17 godina, kada je priključen NBA ligi. Oženio se, dobio dijete, i mislio da sve u njegovu životu ide savršeno. No, 2003. godine optužen je za…

Kobe je počeo igrati košarku sa 17 godina, kada je priključen NBA ligi. Oženio se, dobio dijete, i mislio da sve u njegovu životu ide savršeno. No, 2003. godine optužen je za silovanje. Optužba je odbačena. Nakon tog incidenta brojni su ga sponzori napustili, a njegov ugled bio je potpuno uništen.

Njegova supruga je 2011. godine podnijela razvod. U svojim najmračnijim trenucima, Kobe Bryant se okrenuo vjeri.

U jednom je intervjuu izjavio, osvrćući se na to teško razdoblje u svom životu: »„U tom razdoblju ono što mi je zaista pomoglo bio je razgovor sa svećenikom. (Katolik sam, odgajan sam kao katolik, moja su djeca katolici). Taj mi je svećenik rekao: „Pusti. Otpusti to. Kreni dalje. Bog ti neće dati križ koji ne možeš nositi. Sad je sve u njegovim rukama. To sada ne možeš kontrolirati. Stoga, pusti.“ I to je preokrenulo cijelu moju situaciju.«

Nakon nekoliko teških godina, Kobe se pomirio sa suprugom. Zajedno su osnovali obiteljsku zakladu Kobe i Vanesse Bryant (KVBFF) koja je posvećena pomaganju mladim ljudima u potrebi.

Kada su ga svi napustili, jedino što je imao bila je…

„Moja karijera ide prema kraju. Na kraju se ne želim samo osvrnuti i reći: ‘Pa imao sam uspješnu karijeru jer sam osvojio mnoga prvenstva. Ima još nešto što moram učiniti. (Beskućništvo) je problem koji se gura pod tepih, jer je najlakše tražiti razlog zbog kojeg su ti ljudi postali beskućnici, i reći: „Tu si zbog svojih loših odluka. Ti si za to kriv.“ U životu svi radimo loše stvari, ali jednostavno nije u redu dopuštati da netko živi takav život bez obzira što je učinio.“

Kroz sva svoja iskušenja, Bryant je shvatio da se slava i bogatstvo ne mogu uspoređivati s onim što ti daje vjera i obitelj. Kada su ga svi napustili, jedino što je imao bila je upravo vjera.

Počivao u miru!

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh