Foto i video

13. SVIBNJA

Na Laudato televiziji premijerno pogledajte film „Fatima – poruka Neba“ Je li događaj u Fatimi obilježio svjetsku povijest? Niz neobičnih podudarnosti upućuje na to da su ukazanja u Fatimi promijenila tijek povijesti zadnjih stotinu godina…

Na Laudato televiziji premijerno pogledajte film „Fatima – poruka Neba“

Monika, filmska redateljica u potrazi za poslom, preko prijatelja dolazi do kontakta producenta koji želi snimiti dokumentarni film o utjecaju fatimskih ukazanja na cijeli svijet. Iako zbog svojih agnostičkih uvjerenja oklijeva, Monika na kraju ipak pristaje raditi na projektu. Tijekom rada na filmu, počinju joj se događati neobične stvari i ona uskoro shvaća da će njezin život biti zauvijek promijenjen.

Je li događaj u Fatimi obilježio svjetsku povijest? Niz neobičnih podudarnosti upućuje na to da su ukazanja u Fatimi promijenila tijek povijesti zadnjih stotinu godina.

13. svibnja 1917., dan je događaja koji će obilježiti Rimokatoličku Crkvu i svijet. U vrijeme kada je u Europi bio Prvi svjetski rat, tadašnji poglavar Katoličke Crkve, papa Benedikt XV. napisao je pismo: „Ponizna službenica Gospodnja“, u kojemu govori o potrebi molitve s posebnim naglaskom na molitvu djece, te naredbom da se zaziv „Kraljice mira, moli za nas“ službeno uvrsti u Gospine litanije. On se u ovom pismu obraća Mariji s molbom da se zaustavi rat i donese mir.

Ukazanje Djevice Marije djeci u Fatimi

Tada se događa veliki trenutak 20. stoljeća – ukazanje Majke Božje u Fatimi, gradiću smještenom na sjeverozapadu općine Qurem u Portugalu, u gorju Serra d’Aire, u kojem nalazimo neuku siromašnu djecu pastira kojima se događa nevjerojatna priča. Luciji dos Santos, Jacinti Marto i njezinu bratu Franji Martou ukazala se Majka Božja. Nejakoj je dječici otkrila svoju veliku bol zbog uvreda koje ljudi nanose Gospodinu i zbog vremenite i vječne propasti pojedinaca i naroda, te poručila: „Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i da bi se okončao rat!“

Kako je ukazanje Majke Božje u Fatimi povezano s ruskom revolucijom i s dva Svjetska rata? Kako to da je papa Ivan Pavao II. preživio pokušaj atentata? Zašto se nije dogodio novi nuklearni rat? Imaju li ukazanja u Fatimi veze s padom komunizma i Berlinskog zida? Kako su ovi događaji povezani s Islamom? Može li nam poruka ukazanja u Fatimi dati odgovore o našoj budućnosti? Ovo su neka od ključnih pitanja kojima se film bavi.

Film je baziran na stvarnim podacima, a uz izjave svjetskih stručnjaka ističe događaje koji nisu previše poznati javnosti te nudi uzbudljivu globalnu viziju utjecaja ukazanja u Fatimi.

Film možete pogledati u nedjelju 13. svibnja, u 15:30 na Laudato televiziji.

Izvor: laudato.hr

Foto: laudato.hr

Priredila Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh