Vijesti

DODATNO POVEZIVANJE HRVATA

Laudato Televizija pokrenula centar u Međugorju Darko Pavičić koordinirati će rad novootvorenog Laudato TV centra Međugorje

Foto: Laudato TV

 

Emisijom Izdvojeno započeo je s radom centar Laudato televizije u Bosni i Hercegovini – Laudato TV centar Međugorje. Nakon televizijskih centara u Zagrebu, Splitu i Zadru, u srijedu 20. siječnja Laudato televizija otvorila je centar u ovom poznatom marijanskom odredištu, iz kojeg će pokrivati zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Uredništvo Laudato TV centra Međugorje bit će smješteno u samome Međugorju, dok će program biti emitiran iz studija RTV-a Herceg-Bosne, iz Mostara. Gledatelje Laudato televizije iz Bosne i Hercegovine razveselit će vijest da će emisije koje će biti emitirane iz mostarskog studija moći gledati i oni koji program RTV-a Herceg-Bosne primaju zemaljskim putem.

 Jedan smo duh, jedna smo Crkva

„Laudato TV od početka svoga djelovanja usmjeren je na Hrvate izvan granica Hrvatske, posebice kroz praćenje događaja Crkve u Hrvata, ne samo Crkve u Hrvatskoj. Laudato TV želi poticati izgradnju zajedništva među Hrvatima – u tome su naša braća i sestre u BiH izuzetno važni, jer toliko nas toga veže: jedan smo duh, jedna smo Crkva, premreženi smo i upućeni jedni na druge u svim aspektima ljudskog djelovanja: gospodarski, znanstveno, kulturno, sportski“, izjavila je direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović, iz novog Laudato televizijskog centra u Međugorju i zahvalila se gledateljima u Bosni i Hercegovini na podršci koju sve ovo vrijeme pokazuju prema djelovanju Laudato TV-a.

„Drago mi je što ćemo im sada biti još bliži, po djelovanju Laudato TV centra u Međugorju, čime ćemo intenzivnije pratiti crkvene događaje među Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i to na mjestu izvora Gospinih ukazanja, što nam je osobita milost“, dodala je.

Suradnji se raduje i ravnateljica RTV-a Herceg-Bosne, Slavica Karačić.
„Imajući u vidu široko zajedničko gledateljstvo, ova je suradnja posve prirodna i samo je bilo pitanje trenutka kada će se ona konkretizirati kroz ovakav ili sličan projekt. Posebno nas veseli suradnja na razmjeni sadržaja koji po svojoj prirodi ‘ozdravljaju’ društvo. A to nam je u ovo nezgodno vrijeme itekako potrebno.“

Emitiranje započelo jednom od najgledanijih emisija Laudato televizije

Dodatno povezivanje Hrvata i katolika iz Bosne i Hercegovine s Hrvatskom kroz medijski prostor započelo je emisijom ‘Izdvojeno’, jednom od najgledanijih emisija Laudato televizije, koja će se svake druge srijede u 20 sati emitirati uživo iz mostarskog studija.


“Ova informativno-mozaična emisija odličan je format upravo za početak, jer pokriva aktualna zbivanja i tematizira aktualne događaje koji zanimaju gledatelje Laudata. Gledanost Laudato TV-a u Bosni i Hercegovini velika je, i drago mi je što je Laudato i na ovaj način bio motiviran krenuti ususret svojim gledateljima“, istaknuo je Darko Pavičić, suradnik Laudato televizije, koji će emisiju ‘Izdvojeno’ iz mostarskog studija uređivati i voditi, kao i koordinirati rad Laudato TV centra Međugorje.

U prvoj emisiji ‘Izdvojeno’ iz mostarskoga studija gosti su predstavili planove župa u BiH, napose Međugorja, te kako u njima mogu sudjelovati vjernici. Fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju, odakle Laudato već tri godine prenosi Mladifest, a vikendima svete Mise, izrazio je radost što će ova suradnja kroz novi TV centar biti još veća. Redoviti duhovni komentator srijedom, fra Jozo Zovko, čestitao je Laudatu dan kada je otvorio studio koji će biti ‘glas Evanđelja, Crkve i Isusa Krista’. ‘Tko god otvori Laudatu vrata, susrest će se s Isusom’, rekao je fra Jozo Zovko.

Emisiji se pridružio i kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, radostan što je Laudato otvorio novi TV centar, uz nadu da će to biti ‘korisno vjernicima koji žele čuti religiozne sadržaje, jer na taj način odgajaju svoj kršćanski duh’. Na njega se nadovezao i mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski, zahvalan što će preko Laudato TV-a pastiri moći uputiti svoju poruku vjernicima, ali najvažnije – ‘biti zajedno’. Radostan je bio i biskup banjolučki, mons. Franjo Komarica, koji je zazvao obilje blagoslova na rad novog TV centra, uvjeren da će ‘duhom ojačati mnoge ovdašnje katolike’.

“Hrvati u BiH predstavljaju veliko bogatstvo koje zaslužuje i produkciju Laudato TV-a iz centra u Međugorju. Pozivamo drage gledatelje u Bosni i Hercegovini da nas prate. Otvoreni smo za suradnju i konstruktivne prijedloge u podizanju kvalitete i raznolikosti LTV programa koji želi biti ohrabrujuća blizina i podrška ljudima u Bosni i Hercegovini“, poručila je gledateljima Ksenija Abramović.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh