Duhovnost

KAD SMO NA KRAJU SNAGA

U kušnjama sam naučio dragocjenu lekciju Bog nekada dopušta da budemo otjerani do kraja samih sebe, tako da izgubimo svako pouzdanje u svoju sposobnost da ćemo spasiti sami sebe. U tim kušnjama 'skriva' se dragocjena lekcija…

U kušnjama sam naučio dragocjenu lekciju

„… da se ne bismo uzdali sami u se, nego Boga koji uskrisuje mrtve” (2 Kor 1,9).

Ove riječi napisao je apostol Pavao kad je udario o tvrdo dno. U biti je rekao: „Gospodin me doveo do kraja svake ljudske pomoći. Bilo je to tako beznadno mjesto da me jedino Bog uskrsle sile mogao izbaviti!”

Bog nekada dopušta da budemo otjerani do kraja samih sebe, u duboko trpljenje, tako da izgubimo svako pouzdanje u svoju sposobnost da ćemo spasiti sami sebe. Kakvo divno mjesto: biti na kraju svoje snage! Ali to ne zvuči tako divno, zar ne? Posebno u kulturi koja je hranjena konceptom samodostatnosti. Imamo bezbrojne knjige o tome kako se nositi s nevoljom, samoćom, žalošću, kušnjom. Ali sve su one usredotočene na naše tijelo, našu sposobnost da se sami iskoprcamo iz naših poteškoća.

Kroz sve svoje kušnje naučio sam dragocjenu lekciju

Ljubljeni, koliko smo puta pokušali sami iznaći put iz svojih nevolja? Možda smo bili preplavljeni iskušenjima koja su nas svladavala do točke da smo zavapili: „O, Bože, znaš da te ljubim svim svojim srcem, ali okrutno sam kušan. Prezirem to, Gospodine. Jednostavno to ne razumijem!”

Kroz sve svoje kušnje naučio sam dragocjenu lekciju: Našao sam ishod! „Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti” (1 Kor 10,13).

Što je taj ishod? On dolazi na kraju naše vlastite snage kad se apsolutno okrećemo Bogu. On govori: „Više se ne pouzdajem u sebe. Bože, sve stavljam na tebe i potpuno se uzdam u tebe. Znam da ćeš ti okončati moje trpljenje u svoje vrijeme i na svoj način!”

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh