Duhovnost

IZ KNJIGE KOJA IZLAZI USKORO...

Kukamo da više nema svjetla u svijetu i u tom kukanju ubijamo druge Trebamo zahvaliti ljudima za sve što nam pružaju, makar to često bila frustracija i povrijeđenost. Nemojmo činiti duhovno samoubojstvo

Kukamo da više nema svjetla u svijetu i u tom kukanju ubijamo druge

Foto: Pixabay

 

Ljubeći druge trebamo nastaviti biti otvoreni vlastitoj prestrašnoj slomljenosti i ranama. Ne namećemo ljudima svoju ranjivost, ali trebamo biti u doticaju s njima – sa svojom slabošću, prosjaštvom, i trebamo biti sposobni dijeliti čitave sebe s drugima ne žaleći se ili mrmljajući ili kriveći druge za svoje slabosti.

Terezijina najveća radost leži u njezinoj želji da nastavi spašavati duše nakon što umre

Trebamo zahvaliti ljudima za sve što nam pružaju, makar to često bila frustracija i povrijeđenost. Nemojmo činiti duhovno samoubojstvo. Kukamo da više nema svjetla u svijetu i u tom kukanju ubijamo druge. Zapravo, Terezijina najveća radost leži u njezinoj želji da nastavi spašavati duše nakon što umre.

Iz knjige koja, u biblioteci Figulus, izlazi uskoro: „Košulja od vatre. Godina dana u društvu svete Male Terezije“, autorice Heather King.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh