Razno

ISUSOVA I GOSPINA KRUNICA

Krunice od međugorskog kamena – jedinstveno djelo glumca Roberta Kurbaše i umjetničke radionice „Elkana“ Isusova i Gospina krunica dio su limitirane kolekcije od stotinu komada, a nastale su u suradnji umjetničke radionice „Elkana“ i dramskog umjetnika Roberta Kurbaše

Krunice od međugorskog kamena – jedinstveno djelo glumca Roberta Kurbaše i umjetničke radionice „Elkana

Dramski umjetnik Robert Kurbaša, u suradnji s umjetničkom radionicom „Elkana“ i kiparom i zlatarom Feđom Aaronom Bučićem, predstavio je dvije unikatne molitvene krunice profinjenog umjetničko-sakralnog izražaja.

„Vođen ljubavlju prema Bogu i molitvi za sve ljude, usudio sam se ponuditi krunicu,  jedinstvenu na hrvatskom tržištu, koju je izradio moj prijatelj – umjetnik Feđa Aaron Bučić.“ – rekao je Robert Kurbaša.

Riječ je o Gospinoj krunici u kojoj su za izradu molitvenih zrnaca korišteni kamen iz Međugorja i lapis lazuli. Srebrni križ ukrašen je cirkonima, a u njegovu se središtu nalazi himalajski safir. Vrijedi napomenuti kako je ista krunica darovana papi Ivanu Pavlu II. za vrijeme njegova prvog posjeta Hrvatskoj u rujnu 1994.

Gospina krunica
Gospina krunica

Isusova krunica izrađena je od maslinova drva, a njome dominira kamen iz Međugorja koji jedinstvenom tehnologijom obrade postaje savršena kugla. Križ je također izrađen od srebra s umetnutim cirkonima, dok se u njegovu središtu nalazi granat.

Isusova krunica
Isusova krunica

Krunice su dio limitirane kolekcije od stotinu komada i kao takve, između ostaloga, mogu poslužiti i kao unikatan poklon u posebnim prigodama.

Više o krunicama možete saznati ovdje.

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh