Duhovnost

KRUNICA OTKUPLJENJA Razmatramo prvo otajstvo: … koji je naše bolesti ponio U prvom otajstvu molimo Mariju da nam izmoli smisao prikazivanja vlastitih bolesti, ali i drugih trpljenja

1. otajstvo: ... koji je naše bolesti ponio

Foto: Pixabay


 

Isus nas je otkupio od grijeha i od posljedica grijeha. Bolest može biti posljedica grijeha – naših vlastitih ili grijeha naših bližnjih, može biti rezultat nesretnih okolnosti, nasljednih faktora, neuravnoteženog ritma života, stresa, epidemija i mnogo čega drugoga. Na primjeru slijepog mladića iz Ivanova evanđelja, vidimo da je Bog dopustio nečiju bolest kako bi Ga ozdravljenje proslavilo.
Znamo da bolest, kao svako drugo trpljenje, može biti i velik blagoslov ako nas dovede do obraćenja ili ako ju, s vjerom i ljubavlju, prikazujemo Ocu za određene nakane.

Netko će s pravom reći da je Isus još radosniji kad se netko zbog bolesti iskreno obrati ili kad svoju bolest s vjerom i ljubavlju prikazuje za potrebe drugih, no to nikako ne umanjuje njegovu želju da liječi bolesne

Evanđelisti nam pišu da je Isus liječio svaku bolest i svaku nemoć u narodu, da je izliječio sve koji su došli k njemu. Isus je liječio i još uvijek liječi jer je ostao isti kakav je i bio, jer nas ljubi, jer mu činjenje dobra predstavlja neizmjernu radost.

Izlječenje od bolesti često je prvi korak prema obraćenju, prema prihvaćanju spasenja

Netko će s pravom reći da je Isus još radosniji kad se netko zbog bolesti iskreno obrati ili kad svoju bolest s vjerom i ljubavlju prikazuje za potrebe drugih, no to nikako ne umanjuje njegovu želju da liječi bolesne. Izlječenje od bolesti često je prvi korak prema obraćenju, prema prihvaćanju spasenja.

Isus je ponio naše bolesti i tako nas otkupio od štetnih posljedica koje bolesti mogu uzrokovati tijelu, ali i duši. Njegovo se otkupljenje očituje u ozdravljenju, ali i u davanju smisla trpljenju.
U prvom otajstvu molit ćemo Mariju da nam izmoli smisao prikazivanja vlastitih bolesti, ali i drugih trpljenja…

NOVO! 'Škola molitve 4 – krunica otkupljenja'

Nastavak pročitaj u novoj knjizi „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh