Duhovnost

OTKUPITELJ NAŠ

Krunica otkupljenja priprema nas za susret s Isusom – u Euharistiji Moleći ju, u srce upisujemo sve ono što je Isus već učinio za nas i tako srce otvaramo za primanje onoga što nam po Isusovoj otkupiteljskoj muci pripada

Krunica otkupljenja priprema nas za susret s Isusom – u Euharistiji

Foto: Pixabay

 

Tko će moliti za nas – rado i uspješno?

Kao što nam po iskrenoj ispovijedi pripada otkupljenje od grijeha, tako nam po vjeri srca pripada i otkupljenje od boli i od bolesti. Budući da nemamo uvijek vjeru srca nužnu za primanje tjelesnog i/ili duševnog ozdravljenja, sasvim je normalno da se za pomoć utječemo nekome drugome, za koga imamo pouzdanje da ima potrebnu vjeru i da će za nas moliti rado i uspješno. Tko ima više vjere i ljubavi od Marije, Isusove majke, koja je pod križem postala majkom i svima nama koji je želimo za majku?!

Nas, koji to želimo, Marija svojom molitvom, svojim zagovorom, svojom pomoći, dovodi k Isusu i pomaže nam da ga sve više i više upoznajemo i sve više i više ljubimo.

Krunica otkupljenja priprema nas za taj susret – Euharistiju

Po sakramentu Euharistije možemo uvijek iznova, aktivno i plodonosno, sudjelovati u Isusovu otkupljenju, koje se je dogodilo samo jednom u povijesti (više o tome možete pročitati u knjizi Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu). Krunica otkupljenja priprema nas za taj susret – Euharistiju. Moleći ju, u srce upisujemo sve ono što je Isus već učinio za nas i tako srce otvaramo za primanje onoga što nam po Isusovoj otkupiteljskoj muci pripada.
Kad molimo krunicu s nakanom otkupljenja, naša se molitva isprepliće s Euharistijom, tako da i za vrijeme molitve krunice i za vrijeme Svete Mise možemo uživati u Božjoj iscjeliteljskoj nazočnosti te iščekivati i primati duhovna i vremenita dobra za sebe i za druge.

U novoj knjizi „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara naučite moliti Krunicu otkupljenja.


Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh