Osobni razvoj

KROZ SVAKU KUŠNJU U kušnjama života ovo će nas spasiti! Kad je naš svijet okrenut naglavačke, postajemo ranjivi za neprijateljeve laži. Sotona će pokušati upotrijebiti našu krizu kako bi nas odveo u bezdan očaja. Tijekom tih vremena, od velike je važnosti jedna stvar!

U kušnjama života ovo će nas spasiti!

Umjesto straha – odaberi pouzdanje

Mi odabiremo hoćemo li svoj život živjeti ispunjen mučnim strahom ili s pouzdanjem u Boga. Ako si dopustimo brinuti se o jednoj stvari danas, sutra ćemo se brinuti o dvije. Ukratko, naš će se strah nastaviti gomilati kako će valovi problema dolaziti. A onda, ako naš strah nesmetano ode dalje, naš zabrinuti um će nastaviti silaziti u bezdan.


Jahve nad valima stoluje

Mi jednostavno moramo postati uvjereni da nas naš nebeski Otac ljubi bez obzira kako su žestoke naše kušnje. Možemo čuti glasove straha kako buče usred velikih valova nevolje, ali David je jasno svjedočio: „Jahve nad valima stoluje, stoluje Jahve – kralj dovijeka” (Ps 29,10).

I kad sve navali na te, vjeruj u Ljubav

Kad dođe uništavajuća bujica života, ljudi doživljavaju „pomrčinu vjere”. Sva svjedočanstva koja sam čuo imala su nešto zajedničko: mračnu noć duše. Tijekom godina uvjerio sam se da se svaki vjeran Kristov sluga suočava s takvom krizom u ovom ili onom trenutku. Razgovarao sam s onima koji su govorili o razdoblju kad se činilo da je sve pod oblakom tame, a Božji glas kao da je zamro. Učinili su sve što su znali pokušavajući čuti s neba, ali tama se samo nastavljala.

Upravo tijekom takvih vremena, kaže Pismo, trebamo poznavati, i vjerovati u ljubav koju Bog ima za nas. Kad je naš svijet okrenut naglavačke, postajemo ranjivi za neprijateljeve laži. Sotona će pokušati upotrijebiti našu krizu kako bi nas odveo u bezdan očaja. Tijekom tih vremena, od velike je važnosti da crpimo svoju spoznaju o Božjoj ljubavi za nas.

Bog me ljubi sve vrijeme, kroz svaku kušnju

U mom su životu na mene bile bačene brojne kušnje. A tijekom svih njih usidrila me je ova istina: Bog me ljubi sve vrijeme, kroz svaku kušnju života.

Autor: David Wilkerson (1931.-2011.) www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh