Aktualnosti

„OTVORENO PISMO SLABOKRVNOJ VLADI”

Križevački vjeroučitelj uputio oštro pismo vladi: „Osigurajte djeci dostojanstven život i obrazovanje. Ili se maknite!” Novi post križevačkog vjeroučitelja već je privukao veliku pozornost

Foto: Screenshot/Facebook

 

Križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec je pozornost medija, koju je privukao svojom jučerašnjom objavom na Facebooku (ovdje), upotrijebio kako bi vladi uputio otvoreno pismo. I ova njegova objava, koju je objavio tek prije sat-dva, već je privukla pozornost javnosti.

 

»Kada već traje mojih „pet minuta“ kroz pozornost medija, a samim time i pozornost vlastele s Markova trga, želim to iskoristiti za dobro.

Želim podsjetiti na dva velika problema koji su trenutno u sjeni našeg štrajka, a itekako imaju mjesta na listi razloga za štrajk. Opći štrajk.

Prvi je pitanje statusa roditelja njegovatelja, kojim razne vlade manipuliraju i loptaju se iz godine u godinu, na štetu djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Ti ljudi i njihova djeca su BRUTALNO diskriminirani, sustavno. Od vas, veleštovana vlado, koji ste ovih dana „silno zabrinuti“ jer su djeca izgubila par dana nastave.

Drugi je pitanje asistenta u nastavi. Odličnog projekta koji je ove školske godine prepolovljen jer vi, veleštovana vlado, niste osigurali sredstva

Drugi je pitanje asistenta u nastavi. Odličnog projekta koji je ove školske godine prepolovljen jer vi, veleštovana vlado, niste osigurali sredstva.

Zbog vas dijete mog prijatelja, s dijagnozom u spektru autizma, već gotovo dva mjeseca ne pohađa zakonom obavezno i navodno osigurano obrazovanje.

Znam, mnogi ste htjeli i očekivali blagog, uplašenog vjeroučitelja… nisam taj…

Znam, mnogi ste htjeli i očekivali blagog, uplašenog vjeroučitelja koji će poput My Little Ponyja širiti ljubav. Care Bear lika koji će iz prsa ispucati ljepotu i šljokice. Nažalost, nisam taj.

Ovaj vjeroučitelj će bez problema stati nasuprot vašoj aroganciji, naš slabokrvni premijeru.

I otvoreno reći: novca ima, samo pogledajte u svoje džepove i na svoje račune u Hrvatskoj i inozemstvu. Izvadite ga i osigurajte Suzana RešetarAna VlahovićTomislav Kosta KostanjevečkiKristina Prepelić KostanjevečkiSinisa BosanacKristina GračakovićMihajlo Zorić i stotinama drugih obitelji te njihovoj djeci dostojanstven život i obrazovanje.

Vaš posao je TO i ništa drugo. Ili ga obavite ili se maknite.«

KRIŽEVAČKI VJEROUČITELJ O ŠTRAJKU „Nemate pojma što znači skrivećki davati djetetu pecivo jer znaš da je gladno došlo u školu”  

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh