Duhovnost

DJEČJI NADREALIZAM I NEOBIČNA ISTINA

‘Kriza je mjesto iz kojeg polijeće leptir’ Tvoja bitka, konflikt, napor, opsjednutost, padovi, nerazumijevanje i nemoć na koncu u tebi bude želju poletjeti k nebu na divnim krilima slobode

'Kriza je mjesto iz kojeg polijeće leptir'

Foto: Pixabay


 

U jednoj radijskoj emisiji novinarka pita malenog predškolca: Što je to kriza? Kratka tišina, a onda odgovor kao iz topa: Kriza je mjesto iz kojeg polijeće leptir. Tobožnji nadrealizam tog odgovora skriva u sebi neobičnu istinu.

Kada ne bi bilo kušnji, očaja, borbe s ohološću, proždrljivosti i lakomosti, bolne izdaje – i sve to dovedeno do kritičnih razmjera – nikada se u tebi ne bi probudilo sveto protivljenje

Tvoja bitka, konflikt, napor, opsjednutost, padovi, nerazumijevanje i nemoć na koncu u tebi bude želju poletjeti k nebu na divnim krilima slobode. Kada ne bi bilo kušnji, očaja, borbe s ohološću, proždrljivosti i lakomosti, bolne izdaje – i sve to dovedeno do kritičnih razmjera – nikada se u tebi ne bi probudilo sveto protivljenje. Ljudi koji rijetko „padaju“, ne žele se iz tih padova podići. Tek doživljaj kritične situacije u nama budi kritičnu želju za slobodom. Tek stjerani u kut upiremo sve svoje snage da nadvladamo problem. Ako nam i nije previše loše, pasivno toleriramo zlo. A Bog je iz tame stvorio svjetlo, ne obrnuto. Razdvajanje i odlučnost dvije su vrline Stvoritelja.

Ne ustraj u zbunjenosti, teži odlučnosti!

U potrazi za Božjim duhovnicima - knjiga

 

Iz knjige „U potrazi za Božjim duhovnicima” autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh