Duhovnost

OD SVEGA ŠEST RIJEČI

Kratka molitva koju je papu Franju naučila baka „Učite se od mene, jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Mt 11,29)

Foto: Pixabay

 

Da molitva ne treba biti komplicirana pokazuje nam i papa Franjo. Ovu molitvu od svega šest riječi naučila ga je njegova baka, a kaže:

Isuse, učini moje srce sličnim tvome

Uz ovu kratku molitvu, kaže Papa, razmišljate o ovom odlomku iz evanđelja: „Učite se od mene, jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Mt 11,29)

„…osjećajući da je u središtu svake geste, svake Isusove riječi ljubav – ljubav Oca koji je poslao svog Sina, ljubav Duha Svetoga koji je u nama. A možemo to učiniti na euharistijskom klanjaju gdje je ta ljubav prisutna u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Tada će naše srce, malo po malo, postati strpljivije, velikodušnije, milosrdnije u oponašajući srce Isusovo.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh