Duhovnost

PROMJENA SRCA

Kostim religioznosti nije dovoljan, Bog traži nešto drugo Ne drži se manijakalno svojih misli, možda ipak nisi uvijek u pravu. Krunica nije stvorena za bičevanje, gušenje i vezivanje »dragih bližnjih koji su u krivu«. Promijeni svoje razmišljanje. Ispituj duhove. Priznaj grijehe koje skrivaš i koje niječeš, jer si ih zatrpao maskom uzorna života, vrijedna i pravedna...

Kostim religioznosti nije dovoljan, Bog traži nešto drugo

Foto: Shutterstock

 

»Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, ne ćete ući u kraljevstvo nebesko« (Mt 5, 20) Evo, Gospodin traži nešto više od nas. Nije dovoljno samo »pomoliti se« samo raspravljati, gunđati, imati »svoj sveti mir» i svoje »dobre navike«. Nije dovoljno samo nositi kostim religioznosti. Ako smo autentični i zreli kršćani, ne ćemo isticati tuđe grijehe radi uzvišenja sebe i ne ćemo biti samopravedni; nećemo se nametati, moralizirati radi moraliziranja, uporno vršiti svoju volju. Krist traži nešto drugo: traži djela ljubavi, svjedočanstvo života, neprestano obráćanje! Da, trebamo se dnevno obraćati, ispravljati pogreške, odlučivati se za bolje i Božje. Ne budi vjernik koji moli i koji odmah poslije Mise ogovara ili čak psuje. Dozvoli se poučiti. Istraži dubine oceana Božje prisutnosti u svijetu, ne plivaj plitko i ne budi plitak.

Promijeni svoje razmišljanje. Ispituj duhove…

Ne drži se manijakalno svojih misli, možda ipak nisi uvijek u pravu. Krunica nije stvorena za bičevanje, gušenje i vezivanje »dragih bližnjih koji su u krivu«. Promijeni svoje razmišljanje. Ispituj duhove. Priznaj grijehe koje skrivaš i koje niječeš, jer si ih zatrpao maskom uzorna života, vrijedna i pravedna. Ako si u kakvoj zajednici, neka ti vrijede ova pravila: radost da, urnebes ne; slavljenje da, trans ne; polaganje ruku da, vašar ne. Nijedno pretjerivanje ne donosi mir za kojim žudiš. Nova evangelizacija – poziv je na obraćenje današnjim katolicima, kažu mjerodavni. A zašto se uopće obratiti i obraćati? Zato što je cvijet obraćenja nebo na zemlji! Obraćen čovjek je nebeski čovjek. Onaj koji se obraća dionik je vječne sreće, baštinik nebeske sretnosti. On će biti kao apostoli: progonjeni, mučeni, ubijeni, ali stameni u vjeri do kraja, i zaljubljeni u Isusa, do kraja, i s njime u raju, zauvijek.

vidljivi-bog-3d (1)

 

 

Ulomak iz knjige „Vidljivi Bog – o tajnama slike Božjega Milosrđa“ autora p. Marka K. Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

 Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh