Duhovnost

PREPUSTI SE I PREDAJ

Zašto Isus ne ispunjava uvijek naše molbe Isus ti govori: Ohrabrujem te da me moliš slobodna srca, da išteš, a ja ću ti davati. Međutim, kada dolaziš preda me sa svojim molbama, imaj na umu da sam ja mudrost sama

Foto: Pixabay

 

Ja sam tvoj bliski prijatelj, ali sam istovremeno tvomu umu nedokučiv i neistraživ. Razmatraj o meni i mojoj slavi. Ponekad se zatekneš kako pokušavaš shvatiti moje nedokučive sudove i neistražive putove umjesto da mi se prepustiš i predaš. Trebaš znati prepoznati kada koristiš mehanizme kontrole jer kontrola je zapravo idol. Stvorio sam te na svoju sliku i dao ti slobodnu volju. Dao sam riječi u tvoja usta kako bi mogla komunicirati sa mnom. Umjesto da se tim darovima služiš manipulativno, pokušavajući mene kontrolirati, služi se njima kako bi me slavila u duhu i istini.

…kada dolaziš preda me sa svojim molbama, imaj na umu da sam ja mudrost sama. To će biti tvoj štit od preuzetnosti i manipulacija

Ohrabrujem te da me moliš slobodna srca, da išteš, a ja ću ti davati. Međutim, kada dolaziš preda me sa svojim molbama, imaj na umu da sam ja mudrost sama. To će biti tvoj štit od preuzetnosti i manipulacija. Uvijek čujem tvoju molitvu i mudro na nju odgovaram, ali ne ispunjam uvijek tvoje molbe, koliko god one dolazile iz srca i tebi se činile ispravnima.

Iako ti se moji putevi i moje metode mogu činiti tajanstvenima iz tvoje perspektive, uvjeravam te da oni služe za tvoje dobro

Kada shvatiš da se moja volja razlikuje od onoga što me ti tražiš, tvoj najbolji odgovor može biti jednostavno: „Da, Isuse.“ To će te privući bliže meni, čak i u trenutcima razočaranja. Iako ti se moji putevi i moje metode mogu činiti tajanstvenima iz tvoje perspektive, uvjeravam te da oni služe za tvoje dobro.

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Preporučamo ti i ovaj članak u kojem Bob Mumford govori o potrebi kontroliranja drugih:

TRI SKRIVENA PROBLEMA ČOVJEKA Jedan od njih je najstrašniji 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh