Roditelji i djeca

OBLIKOVANJE

KONKRETNI KORACI I IZAZOV Naučite svoju kćer kako se okružiti istinskim prijateljima Odnos koji imate sa svojim kćerima može prožimati sve što će one u životu činiti

Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri

Foto: Pixabay

 

Naučite svoju kćer kako se okružiti istinskim prijateljima – tako ćete joj pomoći graditi uspješne odnose s drugim ljudima kroz život.

(…) Očevi imaju jedinstvenu i sjajnu priliku oblikovati živote svojih kćeri i utjecati na njih. Prihvatite taj izazov! Odnos koji imate sa svojim kćerima može prožimati sve što će one u životu činiti.

Konkretni koraci

1. Neka vaš dom bude mjesto gdje će vaša kći moći dovesti svoje prijatelje i ondje se družiti s njima.
2. Razgovarajte s prijateljima svoje kćeri i upoznajte ih.
3. Otkrijte što je zajedničko vašoj kćeri i njezinim prijateljima.
4. Otkrijte po čemu se vaša kći razlikuje od svojih prijatelja.
5. Obratite pažnju na to kako vas njezini prijatelji pozdravljaju i kako se ponašaju u vašoj kući.
6. Ukažite svojoj kćeri na ponašanja koja razaraju odnose i prijateljstva.
7. Naučite svoju kćer prosuđivati tuđe ponašanje.

Prihvatite izazov

Pred vama je izazov: ponudite svojoj kćeri da nekoliko svojih prijateljica pozove da prespavaju u vašoj kući. Odvojite vrijeme i potrudite se upoznati njezine prijateljice. Možete zajedno s njima u dvorištu igrati neku igru koja zahtijeva tjelesnu aktivnost ili neku društvenu igru. Nakon što sutradan njezine prijateljice odu svojim kućama, pitajte svoju kćer što voli kod svake od njih, što im je zajedničko i u čemu se razlikuju. Neka promisli, a vi pažljivo slušajte što vam govori.
Budite muškarac od akcije i prihvatite ovaj izazov već sada!

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

U ovoj ćete knjizi otkriti stvari koje nisu nužno u skladu s onim što današnje društvo smatra, kako se to voli reći, „normalnim“. Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije. Budite otvorena uma i dopustite mudrosti da proširi vaše vidike.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh