Vijesti

KOMENTAR NA AKTUALNA ZBIVANJA Pater Ike Mandurić: Očekujemo li da nam svijet navijesti Božić? Pater Ike na svom je profilu na Facebooku komentirao kritike i 'mrmljanje' protiv Adventa i podsjetio na jednu važnu činjenicu…

Pater Ike Mandurić

Foto: pater Ike Mandurić

 

Možemo primijetiti da obilježavanje Adventa postaje sve ‘raskošnije’, što u sjenu stavlja događaj Isusova rođenja. Ipak, p. Ike Mandurić na svom je profilu na Facebooku komentirao kritike i ‘mrmljanje’ protiv Adventa i podsjetio na jednu važnu činjenicu… Komentar prenosimo u cijelosti:

Ovo naše mrmljanje protiv Adventa u Zagrebu, posve je pogrešno. Marija i Josip, duboko vjerujem, nisu ‘šizili’ zato što ondašnje građanske vlasti nisu imale sluha za rođenje Mesije. Niti zbog blještavila štandova, niti kobasica i bunceka, niti zbog neprimjerene glazbe… Pa čak ni zbog toga što Betlehemci nisu imali sluha za trudnicu kako bi joj našli jedno mjesto. Shvaćali su da je to nužno – kako bi se Isus približio trpećima. 

Nošenje križa se ne sastoji od toga da protiv njega mrmljamo. Zar mi Katolici očekujemo da nam svijet navijesti Božić? Koliko god ovo blještavilo bilo nekršćansko, i koliko god nam krali Advent – ni malo nas ne mogu odvratiti od toga da pronađemo nekog siromaha, i da se približimo njegovoj samoći i bijedi. Ni malo mi ne mogu ukrasti to da osobno živim došašće Kristovo. Štoviše, pomaže mi: svetost siromašnih i tihih jaslica još više sjaje kad su uz blještavilo Betlehema – jučer, danas i uvijeke.

Otvorite oči, i ugledajte genijalnu Božju providnost, koja upravo čini sve da ti Božić bude još autentičniji. I došašće…

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh