Osobni razvoj

PRIČA

Komadić svijeta koji možemo popraviti Postoji naime jedan komadić svijeta koji sigurno možemo popraviti…

Komadić svijeta koji možemo popraviti

Foto: Shutterstock

 

Jedan protestantski propovjednik mučio se da nađe temu za propovijed. Čitao je, molio, razmišljao, ali nije primio nikakvu inspiraciju ni nadahnuće. Da sve bude gore, njegov je sinčić obilazio oko njega i zanovijetao mu raznim pitanjima, tako da se još manje mogao usredotočiti. Kako bi se nakratko oslobodio barem njegovih zanovijetanja, izrezao je jednu kartu svijeta na malene kvadratiće, a zatim mu rekao neka je pokuša ponovno sastaviti. Dječak je došao ponosan nakon nekoliko minuta s čitavom kartom svijeta koju je uspješno sastavio. Otac se iznenadio i upitao ga kako je to tako brzo uspio? On je rekao:

Pogledaj, na drugoj strani karte imaš čovjeka i, sastaviš li čovjeka, karta svijeta se sama dobro posloži. Tad je propovjednik dobio inspiraciju za svoju propovijed.

Sastaviš li čovjeka, i svijet će biti u redu. Popravimo li srce čovječje, promijeni li se ono, popravili smo čitav svijet.

Tako je propovjednik započeo svoju propovijed i rekao kako ga je dijete poučilo velikoj istini. Postoji naime jedan komadić svijeta koji sigurno možemo popraviti, a to smo mi.

Iz knjige „Lijek ranjenom čovjeku našeg vremena“ s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh